ارزیابی سلامت روان مادران با بارداری پرخطر و کم خطر

پیام:
چکیده:
زمینه
به طور طبیعی دوران بارداری توام با تغییرات فیزیولوژیک و روانی است که در برخی موارد نیز با عوارض متعدد جسمی و روانی همراه است که منجر به بارداری پرخطر می گردد. این مطالعه با هدف تعیین سلامت روان در مادران باردار با بارداری کم خطر و پرخطر به اجرا درآمده است.
روش کار
در این مطالعه که به روش توصیفی به اجرا در آمده است، 392 خانم باردار شرکت داشتند که در دو گروه، با بارداری کم خطر و پرخطر مورد بررسی قرار گرفتند. پرسش نامه هایی که در اختیار مادران باردار قرار گرفت شامل 3 قسمت بود که عبارتند از:مشخصات فردی.قسمت دوم پرسش نامه.فرم سنجش بارداری پرخطر.در قسمت سوم جهت ارزیابی سلامت روان، از فرم سنجش سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
از 196 مادر باردار در گروه پرخطر با میانگین سنی 28.8±5.28، %56.6 و از مادران گروه باردار کم خطر با میانگین سنی 25.36±4.58، %46.4 از سلامت روان مطلوبی برخوردار نبودند که در این مورد آزمون آماری t با P= 0.005اختلاف معنی داری را نشان داد. میانگین نمره دریافتی سلامت روان مادران باردار در گروه پرخطر 22.37 با انحراف معیار ±11.04 و در مادران باردار در گروه کم خطر 25.73 با انحراف معیار ±12.31 است.
نتیجه گیری
نتایج نشان داد که بارداری پرخطر می تواند بر سلامت روان مادران تاثیر بگذارد. پیشنهاد می شود تا بخش سلامت روان در برنامه مراقبت های دوران بارداری مورد توجه قرار گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
329
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1099265 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)