بررسی مشکلات تحول مهارت های هیجانی - اجتماعی کودکان 6-1 ساله شهر تهران
رشد و تحول در طی سال های اولیه زندگی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و بهداشت روانی فرد را در طول زندگی تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از کودکان دارای مشکلاتی در تحول هیجانی - رفتاری می باشند که بازشناسی این مشکلات و مداخله به موقع می تواند اثرات مثبت و مفیدی داشته و از بروز اختلالات جدی پیشگیری کند.
این مطالعه با هدف بررسی مشکلات تحول هیجانی - اجتماعی کودکان خردسال شهر تهران انجام شده است.
مواد و
برای انجام این مطالعه توصیفی در ابتدا 238 کودک 6-1 ساله از شش مهد کودک مناطق مختلف شهر تهران به طور تصادفی انتخاب شد، سپس وضعیت تحول مهارت های هیجانی – اجتماعی این کودکان از طریق مشاهده آن ها و مصاحبه با مادران و مربیان در جدول تحول مهارت های هیجانی – اجتماعی مشخص شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از روش های آمار توصیفی استفاده شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد قابل ملاحظه ای از کودکان 2-1 ساله این مطالعه به طور برجسته ای در تحول مهارت های هیجانی – اجتماعی مشکل داشتند و مهارت های شناخت توانایی های خود، توانایی تحمل ناکامی و تشخیص تفاوت بین خود و دیگران در کودکان سنین بالاتر ضعیف بود.
با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت تحول مهارت های هیجانی – اجتماعی کودکان 2-1 ساله و جنبه های خاصی از این مهارت ها در سنین بالاتر کمتر مورد توجه واقع شده است. به نظر می رسد عوامل فرهنگی – اجتماعی – آموزشی نقش مهمی در این زمینه داشته باشد.