نوآوری در فلسفه و فلسفه نوآوری

چکیده:
پیدایش و رشد هر علمی در گرو خلاقیت و نوآوری است. فلسفه، که حاصل تاملات عقلانی درباره پرسش های بنیادی و نهایی در هر موضوعی است، یکی از عرصه هایی است که ضرورت دارد درباره تحول و نوآوری در آن بیندیشیم. مراد از نوآوری، برداشتن قدم نظری جدیدی است که به پیشرفت، گسترش و تعمیق یک علم یا پیدایش یک شاخه علمی کمک کند. فلسفه نیز همچون دیگر حوزه های تفکر بشری با نوآوری ظهور و توسعه یافته است؛ اما نگاهی به تاریخ فلسفه نشان می دهد که این حوزه در مقاطعی از تاریخش دچار گونه ای رکود شده است. تامل در پرسش هایی که در این زمینه مطرح اند، می تواند راهگشا باشد. برخی از این پرسش ها بدین قرارند: آیا نوآوری در فلسفه ممکن است؟ چگونه می توان در فلسفه نوآوری کرد و راهکارهای آن چیست؟ عوامل و موانع نوآوری کدام اند؟ چه شیوه ای از آموزش و پژوهش در فلسفه می تواند به نوآوری بینجامد؟ چه دانش هایی به نوآوری در فلسفه کمک می کنند؟ آیا هر نوآوری ای مطلوب است؟ آیا اعتقاد به نوآوری با شکاکیت و نسبیت در معرفت تلازم دارد؟ آیا فلسفه معاصر اسلامی در مسیر نوآوری است؟
مقاله پیش رو تاملاتی درباره این گونه پرسش هاست، که در آن ضرورت نوآوری، قلمرو آن، زمینه ها و موانع آن و عناصری که توجه به آنها در آموزش و پژوهش فلسفی می تواند به نوآوری بینجامد، کانون تامل قرار گرفته است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
25
لینک کوتاه:
magiran.com/p1113406 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!