بررسی دریافت غذایی در کودکان دبستانی معلول جسمی- حرکتی

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
تغذیه مناسب برای یک کودک معلول مانند یک کودک تن درست، امری ضروری است. کودکان معلول جسمی- حرکتی به دلایل متعددی در معرض خطر سوءتغذیه اند و سوءتغذیه با افزایش وخامت وضعیت بالینی و احتمال ابتلائات بعدی، مشکلات بیشتری را به کودک، خانواده و در نهایت جامعه تحمیل می کند. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین دریافت غذایی در کودکان دبستانی معلول جسمی- حرکتی انجام شد.
مواد و روش ها
163 کودک معلول جسمی- حرکتی در گروه سنی 6-12 سال، از هر دو جنس از شهر تهران وارد مطالعه شدند اطلاعات الگوی مصرف مواد غذایی کودکان با استفاده از پرسشنامه ی 24 ساعت یادآمد خوراک دو روزه و پرسشنامه ی بسامد مصرف مواد غذایی (در برگیرنده ی 92 قلم ماده ی غذایی) گردآوری شد.
یافته ها
دریافت کلسیم و آهن در کودکان معلول به ترتیب 76% و 56% مقادیر توصیه شده (RDA) بود و دریافت پروتئین، کلسیم و ریبوفلاوین در این گروه در دختران در مقایسه با پسران به طرز معنی داری کمتر بود در حالی که دریافت انرژی تفاوت معنی داری را نشان نداد. میانگین دریافت روزانه ی انرژی بیش از 90% بود. اما میانگین دریافت روزانه ی کلسیم و آهن به ترتیب 8/75% و 7/58% نیاز بود. علی رغم عدم اختلاف معنی دار در دریافت انرژی و چربی، دریافت پروتئین، کلسیم و ریبوفلاوین به طرز معنی داری در دختران کمتر از پسران بود (05/0>p).
نتیجه گیری
کمبود دریافت انرژی و برخی مواد مغذی در کودکان معلول جسمی- حرکتی شیوع بالایی دارد این مساله ممکن است ناشی از ترکیب نامناسب رژیم غذایی و چگالی پایین مواد مغذی مهمی چون آهن، کلسیم و احتمالا روی باشد. از این رو آموزش تغذیه ی مراقبین و به ویژه مادران کودکان معلول جسمی- حرکتی در راستای بهبود کیفی رژیم غذایی و روش های خورانش ضرورت دارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
327
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1125540