تبیین رفتار پرخاشگرانه دانش آموزان پسر به فرد غریبه و آشنا از طریق تعامل شناخت و شخصیت

پیام:
چکیده:
هدف
این پژوهش با هدف بررسی نقش تعدیل کننده اسناد شناختی در رابطه ی میان پنج عامل بزرگ شخصیت با واکنش پرخاشگرانه دانش آموزان پسر به مرحله اجرا در آمد.
روش
جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان پسر یک دبیرستان تشکیل دادند که از بین آنها 196 نفر به شیوه ی تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه 50 سوالی پنج عامل بزرگ شخصیت، پرسشنامه 2 سوالی واکنش پرخاشگرانه و سه سناریو برای تحریک اسناد شناختی بودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی مورد تحلیل قرار گر-فتند.
یافته ها
نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که اسناد شناختی موقعیتی رابطه برون گرایی و تجربه پذیری را با واکنش پرخاشگرانه به فرد غریبه تعدیل می نمایند. تحلیل ساده شیب خط نشان داد که در موقعیت اسناد شناختی خصمانه، برون گرایی با واکنش پرخاشگرانه دارای رابطه منفی و معنادار، اما تجربه پذیری با واکنش پرخاشگرانه به فرد غریبه در موقعیت خصمانه دارای رابطه مثبت و معنادار است. همچنین اسناد شناختی موقعیتی رابطه برون گرایی را با واکنش پرخاشگرانه به فرد آشنا تعدیل می نماید. تحلیل ساده شیب خط نشان داد که در موقعیت اسناد شناختی خصمانه، برون گرایی با واکنش پرخاشگرانه به فرد آشنا دارای رابطه منفی و معنادار است.
نتیجه گیری
نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی نظیر برون گرایی و تجربه پذیری با اسناد خصمانه در رابطه با واکنش پرخاشگرانه دانش آموزان پسر تعامل می کنند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1156027