ارزیابی ادراکات کارکنان نسبت به فرهنگ ایمنی در کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی بر حسب مدل اعتقاد بهداشتی- سال 90

پیام:
چکیده:
مقدمه
با توجه به این که بیشتر حوادث ناشی از کار در نتیجه ادراکات و رفتارهای ناایمن می باشد ضرورت تحقیق در این زمینه پر واضح است. این پژوهش با هدف ارزیابی ادراکات کارکنان نسبت به فرهنگ ایمنی در یک کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی بر حسب مدل اعتقاد بهداشتی انجام گرفت.
روش بررسی
این پژوهش مطالعه ای مقطعی می باشد. جمعیت مورد مطالعه کلیه کارکنان مشغول به کار در کارخانه نورد و تولید قطعات فولادی می باشد که حجم نمونه آماری 170 نفر انتخاب شد. پس از آماده شدن پرسشنامه، روایی و پایایی پرسشنامه مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. سپس با توجه به حجم نمونه، اطلاعات حاصل از پرسشنامه، به بانک اطلاعاتی منتقل و آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
یافته ها
در این پژوهش تحصیلات بیشتر افراد مورد بررسی زیر دیپلم (5/63%) و بیشترین فراوانی گروه سنی بین 23 تا 28 ساله (7/34%) بود. 7/74% کارکنان متاهل و 6/40% کارکنان سابقه کاری بین 3 تا 5 سال داشتند. در این پژوهش در کل 7/64% کارکنان از ادراکات متوسط و 4/22% از کارکنان از ادراکات خوبی نسبت به ایمنی برخوردار بودند. همچنین با انجام آزمون کای اسکوئر ارتباط معنی داری بین سازه های مدل اعتقاد بهداشتی مانند ادراک حساسیت با شغل (0020/0p=) ادراک حساسیت با واحد کار (000/0p=) و ادراک موانع با سابفه کار (034/0 p=) دیده شد.
نتیجه گیری
کارکنان مورد بررسی از دانش و نگرشی نسبتا خوب درباره ایمنی برخوردار بودند. از آنجا که کارکنان از گروه های آسیب پذیر محیط کار محسوب می شوند اجرای برنامه های آموزشی و مداخله ای با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی یا سایر مدل های آموزشی، به منظور افزایش ادراکاتشان در خصوص رعایت ایمنی و اصول ایمنی توصیه می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
20 تا 31
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1165552 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)