ویژگی های روان سنجی مقیاس یادگیری اجتماعی هیجانی دانش آموزان پسر پایه های سوم و چهارم شهر اصفهان

پیام:
چکیده:
زمینه
هیجانات تاثیر مهمی بر نگرش ها و رفتار دارند.
هدف
پژوهش حاضر با هدف بررسی مشخصات روانسنجی مقیاس یادگیری اجتماعی هیجانی(SELS) در میان نمونه ای از دانش آموزان پسر پایه های چهارم و پنجم دبستان شهر اصفهان اجرا شد.
روش
تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که به روش زمینه ای انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر عبارت بود از تمامی دانش آموزان پسر پایه های چهارم و پنجم دبستان شهر اصفهان که در سال تحصیلی 90-1389 درمدارس این شهر به تحصیل مشغول بودند. به همین منظور نمونه ای380 نفری از دانش آموزان این مدارس به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه یادگیری اجتماعی هیجانی(SELS) روی آنها اجرا شد. مقیاس یادگیری اجتماعی هیجانی یک پرسشنامه خود گزارشی و 20 گویه ای می باشد. که سه ملاک خود تنظیمی، روابط همسالان و تنظیم تکلیف را می سنجد. داده ها با کمک تحلیل عامل تاییدی تحلیل شدند.
یافته ها
ضریب آلفای کرونباخ کل و خرده مقیاس ها به ترتیب:85/0، خود تنظیمی 71/0، روابط همسالان 83/0 و تنظیم تکالیف 79/0 بود. تحلیل عاملی تاییدی نیز ساختارسه عاملی (خود تنظیمی، روابط همسالان و تنظیم تکلیف) را تایید کرد.
بحث و نتیجه گیری
نتایج پژوهش نشان داد(SELS)یک ابزار سه عاملی است و ابزاری معتبر و پایا برای ارزیابی و سنجش ابعاد یادگیری اجتماعی هیجانی دانش آموزان دوره ابتدایی است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
193
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1220980