بررسی ارتباط ترس از ایدز با آگاهی و نگرش زنان سنین باروری نسبت به ایدز

چکیده:
زمینه و هدف
آگاهی، نگرش و باورهای هر قومیت در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری ها موثر می باشد؛ بر پایه مطالعات مختلف ترس ممکن است وسیله موثری در جهت تغییر رفتار باشد و به نظر می رسد ترس از ایدز متناسب با سطح آگاهی و نگرش افراد در پیشگیری از عفونت اچ آی وی/ ایدز تاثیر داشته باشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی رابطه ترس از ایدز با آگاهی و نگرش زنان سنین باروری نسبت به بیماری ایدز بوده است.
روش کار
این مطالعه مقطعی بر روی 260 نفر از زنان سنین باروری مراجعه کننده به کلینیک زنان و زایمان بعثت شهر کرمان به مدت 6 ماه طی نمونه گیری دردسترس و به صورت مصاحبه ای انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل یک چک لیست اطلاعات دموگرافیک و دو پرسش نامه سنجش آگاهی و نگرش و ترس از ایدز بود که روایی و پایایی آن در این مطالعه مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها
نتایج مطالعه حاکی از این بود که اغلب زنان از سطح آگاهی متوسط (2/55%)، نگرش مثبت نسبت به راه های انتقال و پیشگیری از ایدز (8/95%) و شدت ترس از ایدز متوسطی برخوردار بودند (5/57%). بین آگاهی، نگرش و سطح تحصیلات زنان با ترس از ایدز ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد، اما بین وضعیت اشتغال زنان با ترس از مواجهه با ویروس اچ آی وی ارتباط معنی داری نشان داده شد.
نتیجه گیری
از آنجا که بر پایه تحلیل نتایج مطالعه حاضر سطح مطلوبی از آگاهی نسبت به ایدز و ارتباط معناداری بین نمره آگاهی، نگرش و ترس از ایدز گزارش نشد؛ به نظر می رسد که لزوم افزایش سطح آگاهی و آموزش هر چه بیشتر و صحیح تر زنان سنین باروری و به دنبال آن تغییر رفتار متناسب افراد در جهت پیشگیری از بیماری ایدز مورد توجه قرار گیرد. در ضمن فراهم آوردن اطلاعات دقیق تری در زمینه ترس از ابتلا به ایدز و ارتباط آن با سطح آگاهی و نگرش افراد لزوم انجام مطالعات مداخله ای و تحقیقات گسترده تری را می طلبد.
زبان:
فارسی
صفحات:
76 تا 84
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1254856