بررسی برخی عوامل مرتبط با ماکروزومی و وزن کم هنگام تولد
وزن هنگام تولد یکی از عوامل اصلی تعیین کننده رشد جسمانی و مغزی نوزاد بوده و نشانه معتبری از رشد داخل رحمی است. هدف از این مطالعه بررسی برخی عوامل مرتبط با ماکروزومی و وزن کم هنگام تولد در زنان مراجعه کننده به بخش زایمان یک بیمارستان تخصصی در سال 1389 بود.
در این مطالعه مقطعی، میانگین وزن 3076 نوزاد که به روش طبیعی متولد شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 17 صورت گرفت. برای بررسی مشخصات دموگرافیک از آزمون های توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی نظیر آزمون تی مستقل، آزمون های کای دو، ANOVA، آزمون تعقیبی شفه و رگرسیون خطی استفاده شد. سطح معنی داری کلیه آزمون ها کمتر یا مساوی 05/0 در نظر گرفته شد.
شیوع وزن کم هنگام تولد 7/6 درصد(205 نفر) و ماکروزومی 2/3 درصد(97 نفر) بود. میانگین وزن نوزادان در مطالعه حاضر 458 ± 18/3248 گرم بود. بر اساس مدل رگرسیونی خطی، نوع زایمان، تعداد زایمان، جنسیت نوزاد، پره اکلامپسی و سن مادر به ترتیب بیشترین تاثیر را با وزن کم هنگام تولد داشتند. هیچ کدام از موارد ذکر شده با ماکروزومی نوزادان در ارتباط نبود.
بر اساس نتایج مطالعه حاضر شناخت و کنترل بسیاری از فاکتورهایی که با وزن هنگام تولد ارتباط دارند می تواند منجر به تولد نوزادان با وزن نرمال شده و شیوع وزن کم هنگام تولد و ماکروزومی را کاهش دهد.
-
بررسی تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر اضطراب، استرس و افسردگی مادران دارای کودک مبتلا به اختلالات یادگیری: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
الهام حسن نیا، ، محمدرضا شیخی*، احد علیزاده
مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، بهار 1403 -
بررسی همگرایی مقیاس غربالگری اختلالات شناختی در روان پزشکی (SCIPS) با ابزارهای هم ارز در تشخیص نقایص شناختی بیماران اسکیزوفرنیک
رضا ضیغمی، سیده زهرا میراحمدی*، ، مهدی رنجبران
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه، آبان 1402