مقایسه نسبت قدرت اکسنتریک و کانسنتریک عضلات اورتور به اینوتور در پای برتر و غیربرتر در مردان سالم غیرورزشکار

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
میزان شیوع آسیب پیچ خوردگی مچ پا در پای برتر به مراتب بیشتر از پای غیربرتر است و یکی از دلایل احتمالی آن عدم تعادل قدرت عضلات اورتور به اینورتور بیان شده است. لذا هدف از انجام تحقیق حاضر، مقایسه نسبت قدرت اکسنتریک و کانسنتریک عضلات اورتور به اینوتور در مچ پای برتر و غیربرتر مردان سالم غیرورزشکار بود.
روش بررسی
21 مرد سالم غیر ورزشکار با میانگین سنی 3/3±86/24 سال، وزن 38/0±61/70 کیلوگرم و قد 09/6±0/176 سانتیمتر به صورت هدفمند از جامعه ی آماری انتخاب شدند. از دستگاه ایزوکینتیک دینامومتری در سرعت های 30 و 120 درجه بر ثانیه برای اندازه گیری قدرت اکسنتریک و کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور مفصل مچ پا استفاده شد.
یافته ها
تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق توسط آزمون تی مستقل نشان داد در سرعت های 30 و 120 درجه بر ثانیه در هر دو انقباض اکسنتریک و کانسنتریک، تفاوت معناداری میان قدرت عضلات اورتور و اینورتور مچ پای برتر با غیربرتر وجود ندارد.
نتیجه گیری
علی رغم اینکه نسبت قدرت عضلات اورتور به اینورتور نقش موثری در پیشگیری از پیچ خوردگی مفصل مچ پا دارد، اما بنظر می رسد این نسبت قدرت در مچ پای برتر و غیربرتر تفاوتی نداشته و دلیل احتمالی پیچ خوردگی بیشتر مچ پا در پای برتر نمی باشد. لذا، تحقیق در مورد سایر عوامل خطرزا در پیچ خوردگی مچ پا و مقایسه این عوامل در پای برتر و غیربرتر ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
11
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1294426 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)