فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1392)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1392)

  • 82 صفحه، بهای روی جلد: 80,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فروزان محمودی، منصور صاحب الزمانی، اسماعیل شریفیان، حمید شریفی صفحه 1
    زمینه و هدف
    اطلاعات موجود نشان می دهد که بین ورزش و تمرینات اصلاحی با ناهنجاری ها و درد در بدن ارتباط وجود دارد. یکی از ناهنجاری های شایع در دانش آموزان و دانشجویان ناهنجاری شانه ی نابرابر (Uneven shoulder) می باشد، اما تاثیر ورزش بر این ناهنجاری به طور مجزا بررسی نشده است، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی بر درد و درجه ی ناهنجاری شانه ی نابرابر وضعیتی دختران دانشجو می باشد.
    روش بررسی
    از میان دانشجویان ساکن در خوابگاه، افراد دارای ناهنجاری شانه ی نابرابر غربالگری شدند و از بین آنها50 نفر با میانگین سنی؛ 85/2 ± 06/24، قد؛ 06/0 ± 62/1، وزن؛ 8/8 ± 56/55 و شاخص توده بدن (BMI)؛ 3 ± 32/21 به صورت تصادفی گزینش شده و رضایت نامه را تکمیل کردند. پس از آن، درجه ی نابرابری شانه ها با زاویه سنج(Angulometer) و میزان درد شانه ی آنها با مقیاس VAS (Visual Analog Scales) اندازه گیری شد. آزمودنی ها با توجه به درجه ی نابرابری شانه ها و قد و وزن و شاخص توده بدن به دو گروه همگن تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی، پروتکل تمرینات اصلاحی درمانی متشکل از تمرینات کششی- قدرتی را به مدت هشت هفته و هفته ای سه روز اجرا کردند و پس از انجام تمرینات اصلاحی درد و درجه ی ناهنجاری شانه ی نابرابر مجددا در هر دوگروه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد در گروه تجربی، قبل و بعد از هشت هفته تمرینات اصلاحی در میزان درجه ی نابرابری شانه و درد شانه تفاوت معنی داری در سطح 05/0 ≥ P ایجاد شد. همچنین تفاوت معنی داری در میزان درد و درجه ی نابرابری شانه، پس از اعمال پروتکل تمرینی، بین گروه تجربی و کنترل دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده ی تاثیر تمرینات اصلاحی منتخب بر کاهش درد و اصلاح ناهنجاری شانه نابرابر می باشد.
    کلیدواژگان: شانه ی نابرابر، حرکات اصلاحی، زاویه سنج، دختران
  • پردیس نفرزاده، رضا رجبی، فواد صیدی صفحه 11
    زمینه و هدف
    میزان شیوع آسیب پیچ خوردگی مچ پا در پای برتر به مراتب بیشتر از پای غیربرتر است و یکی از دلایل احتمالی آن عدم تعادل قدرت عضلات اورتور به اینورتور بیان شده است. لذا هدف از انجام تحقیق حاضر، مقایسه نسبت قدرت اکسنتریک و کانسنتریک عضلات اورتور به اینوتور در مچ پای برتر و غیربرتر مردان سالم غیرورزشکار بود.
    روش بررسی
    21 مرد سالم غیر ورزشکار با میانگین سنی 3/3±86/24 سال، وزن 38/0±61/70 کیلوگرم و قد 09/6±0/176 سانتیمتر به صورت هدفمند از جامعه ی آماری انتخاب شدند. از دستگاه ایزوکینتیک دینامومتری در سرعت های 30 و 120 درجه بر ثانیه برای اندازه گیری قدرت اکسنتریک و کانسنتریک عضلات اورتور و اینورتور مفصل مچ پا استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق توسط آزمون تی مستقل نشان داد در سرعت های 30 و 120 درجه بر ثانیه در هر دو انقباض اکسنتریک و کانسنتریک، تفاوت معناداری میان قدرت عضلات اورتور و اینورتور مچ پای برتر با غیربرتر وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه نسبت قدرت عضلات اورتور به اینورتور نقش موثری در پیشگیری از پیچ خوردگی مفصل مچ پا دارد، اما بنظر می رسد این نسبت قدرت در مچ پای برتر و غیربرتر تفاوتی نداشته و دلیل احتمالی پیچ خوردگی بیشتر مچ پا در پای برتر نمی باشد. لذا، تحقیق در مورد سایر عوامل خطرزا در پیچ خوردگی مچ پا و مقایسه این عوامل در پای برتر و غیربرتر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پیچ خوردگی مچ پا، نسبت قدرت، قدرت ایزوکینتیک، مچ پای برتر
  • مرتضی صادقی، غلامعلی قاسمی، علی میر علایی صفحه 19
    زمینه و هدف
    آسم به صورت تنگی راه های هوایی خود را بروز می دهد. تمرینات ورزشی یکی از اجزای اساسی و مهم بازتوانی بیماران ریوی می باشند. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه ی تاثیر دو روش تمرینی ریباند تراپی و تمرینات هوازی بر علائم بالینی و شادکامی بیماران مبتلا به آسم صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی 30 بیمار مرد مبتلا به آسم شرکت کردند که به صورت در دسترس در دو گروه تجربی (گروه ریباند تراپی(شامل 10 نفر) و گروه هوازی (شامل 10 نفر) و یک گرو کنترل (شامل 10 نفر) به صورت تصادفی تقسیم بندی شدند. پس از توضیح طرح و گرفتن رضایت نامه، بیماران به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته به انجام تمرینات منتخب تحت نظر متخصص پرداختند. در این تحقیق متغیرهای علائم بالینی توسط پرسشنامه ثبت روزانه علائم بالینی و شادکامی به وسیله پرسشنامه شادکامی آکسفورد طی دو نوبت قبل و بعد از انجام تمرینات اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس برای داده های تکراری در سطح معناداری 05/0≥P استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تغییرات درون گروهی در هر دو متغیر و تعامل گروه ها در شادکامی معنادار بود(05/0≥P) ولی در مورد علائم بالینی تعامل معنادار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات ریباند تراپی بتواند همانند تمرینات هوازی به عنوان روش مکمل مفیدی در کاهش برخی مشکلات بیماران مبتلا به آسم معرفی و مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آسم، ریباند ترابی، تمرینات هوازی، شادکامی، علائم بالینی
  • سعید ایل بیگی، محسن ابراهیمی صدر، محمد اسماعیل افضل پور صفحه 27
    زمینه و هدف
    هدف این تحقیق بررسی ارگونومی دستگاه های پرس سینه، پرس پا و زیربغل فضای باز (پارکی) بر اساس آنتروپومتری کاربران مرد بود.
    روش بررسی
    از بین کاربران مرد این دستگاه ها، 120 نفر از شهر تهران و در محدوده ی سنی بالای20 سال (27/16 ± 38/48) به عنوان نمونه انتخاب شدند. متغیرهای تحقیق، ابعاد دستگاه های مورد نظر و آنتروپومتری کاربران مرد بود. از شاقول، متر مهندسی، خط کش، گونیا و کیت آنتروپومتر استاتیک (کولیس)، برای اندازه گیری ابعاد دستگاه ها و آنتروپومتری کاربران (طبق دستورالعمل فیزنت) استفاده شد. سپس با توجه به استانداردهای ارگونومی و بدنسازی، علم بیومکانیک حرکتی و نحوه ی استقرار بر روی دستگاه ها، تناسب دستگاه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. از آمار توصیفی برای توصیف داده ها و از آزمون های t تک گروهه (آمار پارامتری) و دوجمله ای(آمار ناپارامتری) برای آزمون فرضیه ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین اکثر ابعاد مورد نظر از دستگاه ها با ابعاد مربوطه و بهینه ی کاربران، تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0.05). بنابراین این دستگاه ها از نقطه نظر آنتروپومتری کاربران مرد ارگونومیک نبوده و اتخاذ روشی جهت استانداردسازی این دستگاه ها ضروری به نظر می رسد.
    نتیجه گیری
    اکثر ابعاد دستگاه های بدنسازی پرس سینه، پرس پا و زیربغل فضای باز از نقطه نظر آنتروپومتری کاربران مرد، ارگونومیک نیست. این عدم تناسب می تواند عوارض و آسیب های جسمانی کاربران را به همراه داشته باشد. بنابراین کاربران در هنگام استفاده از این دستگاه ها باید دقت لازم را به عمل آورده و از فعالیت با دستگاه هایی که متناسب با ابعاد بدنی آن ها نیست، دوری نمایند.
    کلیدواژگان: ارگونومی، آنتروپومتری، دستگاه های بدنسازی فضای باز، مردان
  • منصور اسلامی، وحید جاهدی، محسن نظری، امین گندمکار، عباس فرساد اصل، زینب تازیکه صفحه 39
    زمینه و هدف
    روش رایج برای ارزیابی کارآیی استفاده از هزینه ی متابولیک و محاسبه ی تغییرات انرژی مکانیکی با توجه به مدل های ریاضیاتی می باشد. این روش معمولا محدود به فعالیت های هوازی و زمانبر بوده و برای آزمودنی محدودیت حرکتی ایجاد می کند. هدف از انجام این پژوهش ارائه و اعتبارسنجی روش جدیدی برای محاسبه ی کارآیی مکانیکی با رویکرد برآیند انجام کار می باشد. این روش قادر خواهد بود تا با استفاده از متغیرهای مکانیکی، محدودیت های موجود را رفع کند.
    روش بررسی
    16 ورزشکار مرد سالم فعال به صورت در دسترس انتخاب شد. متغیرهای مربوط به سینماتیک و سینتیک دویدن، و همچنین هزینه ی متابولیک آنها حین فعالیت، به ترتیب با استفاده از دوربین، صفحه ی نیروسنج و دستگاه K4b2 ثبت شد.
    یافته ها
    محاسبه ی کارآیی مکانیکی با رویکرد جدید عبارت بود از: کار انجام شده روی COM بخش بر انرژی مکانیکی کل. کار انجام شده روی COM با توجه به رویکرد جرم- نقطه و انرژی مکانیکی کل با استفاده از تئوری دینامیک معکوس محاسبه شد. به منظور بررسی آماری، فرضیه ی تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون در سطح معنا داری p≤0.05 استفاده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده همبستگی معنا داری بین کارآیی مکانیکی به روش هزینه ی متابولیک، و کارآیی مکانیکی به روش برآیند انجام کار مشاهده نشد (0.31 = r، 0.26 = p). نتایج نشان داد رویکرد برآیند انجام کار نمی تواند جایگزین مناسبی برای روش رایج در ارزیابی کارایی مکانیکی باشد.
    کلیدواژگان: انرژی مکانیکی، کار مکانیکی، هزینه متابولیک، کارآیی مکانیکی، نیم گام دویدن
  • محمد علی پیرانی، هادی میری، رسول حمایت طلب، سعید دباغ نیکو خصلت، رشید حیدری مقدم، مینا خوش دست، مریم مهدیلو صفحه 49
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش مقایسه زمان واکنش ساده، انتخابی، تعادل ایستا و پویای کاراته کاهای نخبه مرد کشور در دو رشته کاتا و کومیته و تدوین نیمرخ مربوطه می باشد.
    روش بررسی
    30 نفر از کاراته کاهای نخبه مرد اردوی تیم ملی ایران را که 15 نفر آنها در رشته کاتا و 15 نفر دیگر در رشته کومیته فعالیت داشتند، به طور داوطلبانه انتخاب شدند. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای (پس از وقوع) بوده که به منظور ارزیابی زمان واکنش آزمودنی ها از دستگاه چهار جهته سنجش زمان واکنش کل بدن و از آزمون استورک برای تعادل ایستا و آزمون ستاره ای (SEBT) برای سنجش تعادل پویا استفاده شده است. بعد از احراز شرایط داده ها از آزمون های آماری پارامتریک t مستقل استفاده شد، که نتایج در سطح معنی داری کمتر از 05/0 بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که وضعیت زمان واکنش ساده و انتخابی در هر دو گروه کاتا و کومیته تفاوت معنی داری ندارد، همچنین دریافتیم که کاتاروها از تعادل ایستا (001/0=P) و تعادل پویای بهتری (001/0=P) نسبت به گروه ورزشکار کومیته برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    از یافته ها چنین به نظر می رسد که ملاک قرار دادن قابلیت زمان واکنش در کاراته کاها برای انتخاب رشته کاتا یا کومیته چندان منطقی به نظر نمی رسد. در حالی که برخورداری از ویژگی تعادل ایستا و پویا برای تفکیک کاتارو یا کومیته زن بودن کاراته کا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و داشتن توانایی تعادل ایستای بهتر می تواند در انتخاب ورزشکار کاراته برای هریک از رشته های کاتا و کومیته لحاظ شود.
    کلیدواژگان: زمان واکنش، تعادل، کاراته کای نخبه، کومیته
  • سحر کمانکش، وحید تادیبی صفحه 59
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر بررسی اثر کشش ایستا با زمان های مختلف بر قدرت و دامنه ی حرکتی مچ دست در زنان سنگنورد بود.
    روش بررسی
    به منظور انجام این پژوهش 10 سنگنورد زن با میانگین سنی5/26±20/1 به طور داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها با فواصل زمانی 2 روز هر بار به ترتیب تصادفی یکی از پروتکل های 30، 60، 120، و 240 ثانیه ای کشش ایستا را انجام داده و یک جلسه نیز در شرایط کنترل (180ثانیه استراحت) قرار می گرفتند. پیش و پس از شرایط تمرینی یا استراحت، قدرت و دامنه حرکتی مچ دست اندازه گیری شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دامنه ی حرکتی مچ دست پس از همه پروتکل ها به طور معنی داری افزایش یافت (01/0> p) اما قدرت مچ دست در گروه کنترل (001/0= p)، گروه 120 ثانیه ای (002/0= p) و 240ثانیه ای (006/0= p)کاهش معنی دار یافت و این میزان کاهش با افزایش اندک و غیرمعنی دار قدرت در پروتکل 30 ثانیه ای تفاوت معنی داری داشت (01/0> p).
    نتیجه گیری
    در مرحله گرم کردن پیش از تمرینات، انجام کشش ایستا با زمان های کوتاه می تواند بدون اثر منفی بر قدرت باعث افزایش دامنه حرکتی شود.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، گرم کردن، تمرینات کششی، سنگنوردی
  • حیدر صادقی، شیوا نوری*، حسین نبوی نیک صفحه 65
    زمینه و هدف

    یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تعادل، شاخص های آنتروپومتریک نظیر قد، وزن، محیط و پهنای اندام ها و چربی های زیرجلدی می باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین پارامترهای آنتروپومتریکی منتخب با تعادل ایستا، نیمه پویا و پویا در سطوح دشواری متفاوت سنجش آن در زنان غیرورزشکار اکتومورف و اندومورف بود.

    روش بررسی

    به این منظور 25 زن اکتومورف با میانگین و انحراف استاندارد سنی: 51/1±00/26 سال، قد: 14/1±9/166 سانتی متر و وزن: 27/3±99/46 کیلوگرم و 25 زن آندومورف با میانگین و انحراف استاندارد سنی: 13/2±32/27 سال، قد: 37/6±13/161 سانتی متر و وزن: 46/8±28/58 کیلوگرم که از سلامت عمومی برخوردار بودند، به طور داوطلبانه به عنوان آزمودنی در این پژوهش نیمه تجربی شرکت کردند. اندازه های آنتروپومتریک نظیر قد و وزن و تعادل برای هر نمونه جداگانه محاسبه شد. از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف استاندارد داده ها و از آمار استنباطی روش ضریب همبستگی پیرسون، جهت بررسی ارتباط بین پارامترهای آنتروپومتریک منتخب و انواع تعادل استفاده شد.

    یافته ها

    تیپ بدنی بر نوع و نیز وجود یا عدم وجود همبستگی بین تعادل افراد با پارامترهای آنتروپومتریک تاثیر گذار است.

    نتیجه گیری

    با توجه به روش هایی که در این تحقیق برای افزایش دشواری تکلیف حرکتی به کار گرفته شد، می توان گفت در هر دو تیپ بدنیا اکتومورف و اندومورف، هنگامی که سطح اتکای فرد خیلی محدود شود یعنی از مساحت کف هر دو پای فرد به مساحت پنجه پای غیربرتر برسد، دیگر ارتباطی بین تعادل ایستای افراد و پارامترهای آنتروپومتریکی (مورد استفاده در این تحقیق) وجود نخواهد داشت.

    کلیدواژگان: آنتروپومتریک، تعادل ایستا، تعادل نیمه پویا، تیپ بدنی
|
  • Foroozan Mahmoodi, Mansour Sahebozamani, Ismail Sharifian, Hamid Sharifi Page 1
    Background And Aim
    The researches show that there is a relationship between sports and corrective exercises، with deformity and pains in the body. One of the common deformities among school and university students is uneven shoulders، but the effect of doing exercises on this deformity has not been investigated separately. The purpose of this study was to investigate the effect of eight-week corrective exercises program on the pain and degree of uneven shoulder deformity in female university students.
    Materials And Methods
    students that suffered uneven shoulder deformity were selected and fifty students with the average age of 24. 06 ± 2. 58، the average height of 1. 62 ± 0. 06، the average weight of 55. 56 ± 8. 8 and the average body mass index (BMI) of 21. 32 ± 3 were randomly selected and filled out the consent form. After that، uneven shoulder ’s degree was measured by an Angulometer and the amount of pain was measured by VAS (Visual Analog Scales). The participants were divided into two homogeneous experimental and control groups according to the degree of shoulder unevenness، height، weight، and body mass index. The experimental group carried out the therapeutic corrective Protocol consisting of traction-strength exercises for eight weeks، three days a week and after doing corrective exercises the pain and degree of uneven shoulder deformity in the two groups was measured again.
    Results
    Data analysis showed that in the experimental group، before and after eight weeks of corrective exercises، there was a significant difference at the level of P≤0. 05 in the degree of shoulder unevenness and shoulder pain. Moreover، there was a significant difference in the amount of pain and degree of shoulder unevenness، after applying the exercise protocol on experimental and control groups.
    Conclusion
    The results show that selected corrective exercises are effective in reducing pain and correcting uneven shoulder deformity.
    Keywords: uneven shoulder, corrective exercises, angulometer, female university students
  • Pardis Nafarzadeh, Reza Rajabi, Fouad Seydi Page 11
    Background And Aim
    Ankle sprains are common occur in the dominant limb. Muscle imbalance specially evertors have been hypothesized as cause of ankle sprain. The purpose of this study was to compare unilateral ankle eversion to inversion strength ratio (E/I R) in the dominant and non-dominant limb of healthy non athletic men.
    Material And Method
    Twenty-one healthy adults without any physical training experience (age= 24.86 ±3.3 years, weight 70.61± 0.38 kg, height 176.0 ± 6.09 cm) participated in this study. Ankle E/I concentric and eccentric ratio was measured by an isokinetic dynamometer at the speeds of 30 s-1 and 120 s-1.
    Result
    Statistical analysis indicated no significant differences were observed between dominant and non dominant limb at the speeds 30 s-1 and 120 s-1.
    Conclusion
    Although E/I R have been used clinically as an index for injury prevention and rehabilitation, but it is not cause of more prevalence ankle sprain in dominant limb. Research on other risk factors seems to be necessary.
    Keywords: ankle sprain, strength ratio, isokinetic, dominant limb
  • Morteza Sadeghi, Gholamali Ghasemi, Ali Miralaei Page 19
    Background And Aim
    . Asthma shows itself by airways narrowing. Sport exercises are main part of the pulmonary rehabilitation program. This study designed to investigate the effects of the rebound therapy and aerobic training on clinical symptoms and happiness in Asthmatic patients.
    Materials And Methods
    30 male patients with Asthma were participant in this semi-experimental research and randomly divided into two experimental groups(rebound therapy group(10 people) and aerobic group(10 people) and one control group(10 people). After explaining the project and signing a formal contest, the subjects started their special training under supervision of an exercise expert for 8weeks, three sessions a week. During the two sessions before and after workouts in this research clinical symptoms was measured by Daytime symptom diary scale questions and happiness was measured with Oxford happiness questionnaire (OHQ). Repeated measure ANOVA was used to statistical analysis with α = 0.05.
    Results
    Findings showed that the group within changes in both variables and groups interaction in happiness was significant (P < 0/05) but in clinical symptoms interaction was not significant(P > 0/05). No significant between groups differences during testing times in variables were other outcomes (P > 0/05).
    Conclusion
    It seems that the rebound therapy exercise can used as a useful complementary method to reduce some problems in patients with asthma.
    Keywords: Asthma, Rebound therapy, Aerobic training, Happiness, Clinical symptoms
  • Saeed Ilbeigi, Mohsen Ebraimi Sadr, Mohammad Esmaeil Afzalpour Page 27
    Background And Aim
    . the aim of this case study was to identify the appropriateness of ergonomic characteristics of outdoor “lat”, “bench press” and “leg press” machines with men anthropometrical parameters.
    Materials And Methods
    the data are used for this study was outdoor (park space) fitness equipment and male age over 20 years old among Tehranian citizen. The variables were included dimensions of the outdoor equipment, and anthropometrical parameters of the sample subjects. Moreover, the plummet, engineering meters, rulers, norma and static anthropometric kit (Caliper) for measuring of the anthropometric devices and users (according to Pheasant principle) was used. Then according to ergonomic and fitness standards, exercise science, biomechanics and posture on park equipment, fitness devices have been evaluated. Descriptive statistics and one-sample t-test (parametric test) and binomial test (nonparametric test) were used to describing the Data and test hypotheses.
    Results
    there was a significant differences between dimensions of outdoor equipment used in this study and optimal anthropometrical parameters of male users (P <0.05).
    Conclusion
    The results indicated that the outdoor fitness equipment could not be considered as an ergonomic device for male users in terms of anthropometry. So it should be find some ways to do standardize for this equipment.
    Keywords: ergonomics, anthropometry, outdoor fitness equipment, men
  • Mansour Eslami, Vahid Jahedi, Mohsen Nazari, Amin Gandomkar, Abbas Farsad, Zeinab Tazikeh Page 39
    Background And Aim
    The common methods to evaluate mechanical efficiency include metabolic cost assessment and calculation of mechanical energy fluctuations. However, these methods are limited to aerobic activities as well as time consuming, and limit subject motions. The purpose of this study were 1) to present a new method in calculating mechanical efficiency by using resultant work approach and, 2) to assessed its reliability.
    Materials And Methods
    16 active, normal, healthy male students were selected in this study. Kinematics and kinetics variables, as well as, metabolic cost were recorded using cameras (JVC, 200 HZ), a force plate (Kistler, 1000 HZ) and K4b2 gas analysis device, respectively. Mechanical efficiency in the new approach was calculated dividing work on COM by the total mechanical energy. Work on COM was assessed using point-mass method, and the total mechanical energy was calculated by inverse dynamic approach. Pearson's correlation coefficient was used to test research hypothesis (p≤0.05).
    Results
    A significant correlation wasnt observed between mechanical efficiency in the common method and mechanical efficiency in the new method) r=0.31, p=0.26(.
    Conclusion
    The finding indicats that calculated resultant work approach in one step of gait cannot be an indicator of mechanical efficiency.
    Keywords: Mechanical energy, Mechanical work, Metabolic cost, Mechanical efficiency, Running step
  • Mohammad Ali Pirani, Hadi Miri, Rasoul Hemayattalab, Saeed Dabagh Nikookheslat, Rashid Haidari Moghadam, Mina Khoshdast, Maryam Mahdiloo Page 49
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the balance(dynamic and static) and reaction time(simple and choice) in national elite male Kata and Kumite players and related profile form.
    Materials And Methods
    For this reason 30 national elite male karate players(15 athletes from Kata and 15 athletes from Kumite) were randomly selected. Study design was the causal comparative research. For the evaluation of static, dynamic balance and simple & choice reaction time used the stork, SEBT and four directional systems respectively. Descriptive and inferential test used for statistical analysis. Independent t-test used for the data analysis in level (P≤0.05).
    Results
    The results showed that: The Kata players had better static balance than Kumite player (P=0.001). And the Kata players had better dynamic balance than Kumite player(P=0.001). Also the Kata and Kumite players were equal in simple reaction time(P=0.652). At least the Kata and Kumite players were equal in choice reaction time(P=0.126).
    Conclusion
    Finally we found that the balance is more important to Karate athletes than reaction time for choice between Kata and Kumite.
    Keywords: Reaction time, Balance, Elite Karate athletes, Kata, Kumite
  • Sahar Kamankesh, Vahid Tadibi Page 59
    Background And Aim
    The purpose of this study was to investigate the effects of static stretching with different durations on strength and range of motion (ROM) of wrist in female rock climbers.
    Materials And Methods
    For this purpose 10 rock climber females with the mean age of 20.1±5.26 participated in the study, voluntarily. Subjects randomly performed one of the 30, 60, 120, and 240s static stretching protocols, or control condition (180s rest), with 2d in between. Before and after interventions, strength and ROM of wrist were measured.
    Results
    Results showed that ROM increased after 30, 60, 120, and 240s static stretching protocols (p=0.002, p=0.001, p=0.000, and p=0.000); however, strength decreased in the control and 120s and 240s groups (p<0.01), and the amount of decrements were significantly different with the slight insignificant increment in the 30s group.
    Conclusions
    performing short-term static stretching during warm-up could increase ROM without negative effect on strength.
    Keywords: flexibility, stretching exercises, warm, up, rock climbing
  • Heidar Sadeghi, Shiva Noori, Hosein Nabavinik Page 65
    Background And Aim

    One of the most important factors in balance are anthropometric characteristics such as height, weight, environment and width of limbs and skin fold. Present study aims at investigating the relationship between anthropometric parameters with static, semi-dynamic and dynamic balance at different levels of difficulty in ectomorph, endomorph non athletic women.

    Materials And Methods

    To this aim, 25 ectomorph woman with the average and standard deviation of age: 26.00±1.51 yrs, height: 166.9±1.14 cm and weight: 46.99±3.27 kg and 25 endomorph woman with the average and standard deviation of age: 27.32±2.13 yrs, height: 161.13±6.37 cm and weight: 58.28±8.46 kg in good condition of general health, voluntarily participated as subjects in this semi-experimental study. Anthropometric measures like height and weight and balance separately were calculated for each sample. We used descriptive statistics for measuring SD and mean and correlation coefficient Pearson inferential statistics for investigating relationship between selective anthropometric parameters and different kinds of balance.

    Results

    Body type have influence over type and also exsitance on lack of correlation between people’s balance with anthropometric parameters.

    Conclusion

    Considernig applied methods in this study for increasing motor task we can say in both ectomorph and ednomorph body types, somatotype when base of support is too much limited, it mean when the width of both soles reach to width of non dominant toe, there is no relation between static balance and anthropometric parameters (used in this research).

    Keywords: Anthropometric, Static Balance, Semi, Dynamic Balance, Somatotype