تاثیر تمرینات اصلاحی بر میزان درد و درجه ی نابرابری شانه

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
اطلاعات موجود نشان می دهد که بین ورزش و تمرینات اصلاحی با ناهنجاری ها و درد در بدن ارتباط وجود دارد. یکی از ناهنجاری های شایع در دانش آموزان و دانشجویان ناهنجاری شانه ی نابرابر (Uneven shoulder) می باشد، اما تاثیر ورزش بر این ناهنجاری به طور مجزا بررسی نشده است، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی بر درد و درجه ی ناهنجاری شانه ی نابرابر وضعیتی دختران دانشجو می باشد.
روش بررسی
از میان دانشجویان ساکن در خوابگاه، افراد دارای ناهنجاری شانه ی نابرابر غربالگری شدند و از بین آنها50 نفر با میانگین سنی؛ 85/2 ± 06/24، قد؛ 06/0 ± 62/1، وزن؛ 8/8 ± 56/55 و شاخص توده بدن (BMI)؛ 3 ± 32/21 به صورت تصادفی گزینش شده و رضایت نامه را تکمیل کردند. پس از آن، درجه ی نابرابری شانه ها با زاویه سنج(Angulometer) و میزان درد شانه ی آنها با مقیاس VAS (Visual Analog Scales) اندازه گیری شد. آزمودنی ها با توجه به درجه ی نابرابری شانه ها و قد و وزن و شاخص توده بدن به دو گروه همگن تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی، پروتکل تمرینات اصلاحی درمانی متشکل از تمرینات کششی- قدرتی را به مدت هشت هفته و هفته ای سه روز اجرا کردند و پس از انجام تمرینات اصلاحی درد و درجه ی ناهنجاری شانه ی نابرابر مجددا در هر دوگروه اندازه گیری شد.
یافته ها
تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد در گروه تجربی، قبل و بعد از هشت هفته تمرینات اصلاحی در میزان درجه ی نابرابری شانه و درد شانه تفاوت معنی داری در سطح 05/0 ≥ P ایجاد شد. همچنین تفاوت معنی داری در میزان درد و درجه ی نابرابری شانه، پس از اعمال پروتکل تمرینی، بین گروه تجربی و کنترل دیده شد.
نتیجه گیری
نتایج نشان دهنده ی تاثیر تمرینات اصلاحی منتخب بر کاهش درد و اصلاح ناهنجاری شانه نابرابر می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1294433 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)