ارزیابی بار ذهنی کار در معلمان شهرستان هشترود با استفاده از شاخص بار ذهنی کار NASA-TLX

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
یکی از عوامل موثر بر افراد در سازمان ها، بار کاری است که سلامت و بهداشت بسیاری از افراد را در معرض خطر قرار داده و بر کیفیت و کمیت ارائه ی خدمات، تاثیر می گذارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین بار ذهنی کار در معلمان شهرستان هشترود با استفاده از شاخص بار ذهنی کار NASA-TLX، می باشد.
مواد و روش ها
این مطالعه، از نوع توصیفی بود که در سال 1392 در بین 137 معلم شهرستان هشترود انجام شد. در این مطالعه، از شاخص NASA-Task Load Index (TLX) برای ارزیابی بار ذهنی معلمان استفاده شد. روایی و پایایی این شاخص در مطالعات قبلی، تایید شده است (آلفای کرونباخ برابر 83/0). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
بار کاری ذهنی بیشترین مقدار (63/2004/81) و نمره ی ناامیدی، کمترین مقدار (29/3584/47) را داشت. میانگین بار ذهنی کلی کار در بین معلمان با سنین مختلف، سوابق کاری مختلف و مدارک تحصیلی مختلف، اختلاف معنی داری نداشتند (05/0P>). میانگین باز ذهنی کلی کار در بین معلمان دو شغله و تک شغله، تفاوت معنی داری داشت (05/0P<). بین تعداد ساعات کاری در هر هفته و بار ذهنی کار، تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0P<).
نتیجه گیری
میانگین نمره ی بار ذهنی کاری در بین معلمان بالا بوده، که این امر می تواند بر کیفیت و کمیت آموزش توسط معلمان، تاثیر منفی بر جای بگذارد. بنابراین، اجرای برنامه های موثر جهت کاهش ساعات کاری، به منظور تعدیل و کاهش بار ذهنی، در راستای ارتقای عملکرد معلمان، پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
161
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1312231