نگرش و عملکرد کارکنان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینه منابع اطلاعات سلامت

پیام:
چکیده:
مقدمه
استفاده از رسانه ها و منابع اطلاعاتی مختلف در حوزه سلامت با هدف دستیابی به سه پیامد؛ یادگیری اطلاعات صحیح سلامت، تغییر در نگرش های مرتبط با سلامت و ایجاد رفتارهای جدید منطبق با سلامت موردتوجه قرار می گیرد. این مطالعه با هدف تعیین نگرش و عملکرد کارکنان بهداشتی ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمینهٔ منابع اطلاعاتی سلامت طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها
در این مطالعه مقطعی 223 کارشناس بهداشتی شاغل در ستاد مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان به روش همه شماری در سال 1391 ارزیابی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته، شامل مشخصات جمعیت شناختی و سوالات سنجش نگرش و عملکرد با آلفای کرونباخ 0/9 بود. نگرش و عملکرد بر اساس درصد پاسخ به سوالات، به سه سطح ضعیف (زیر 50 درصد)، متوسط (75-50 درصد) و خوب (بالای 75 درصد) رتبه بندی گردید. داده ها در نرم افزارSPSS-20 با استفاده آزمون های کای دو، دقیق فیشر و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
یافته ها
42/6 درصد افراد مورد مطالعه دارای نگرش مثبت و 9/61 درصد دارای نمره عملکرد ضعیف بودند. بین نمره نگرش و عملکرد همبستگی مثبت وجود داشت (P<0.001). آنالیز آماری بین جنس، سن، مدرک تحصیلی و سابقه کار با نمره نگرش و عملکرد ارتباط معنی داری نشان نداد (P>0.05).
نتیجه گیری
یافته ها نشان داد که نگرش اکثر افراد مورد مطالعه نسبت به منابع اطلاعات سلامت در سطح متوسط و عملکرد آنها در سطح ضعیف قرار دارد. لذا پیشنهاد می گردد که به منظور استفاده بهینه و موثرتر از منابع اطلاعات سلامت، مداخلات آموزشی در جهت ارتقای عملکرد کارشناسان طراحی و اجرا گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
27
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1314097