ارتباط سلامت معنوی با کیفیت زندگی در زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان
معنویت مهم ترین بعد وجودی در بیش از یک سوم مردم است و به عنوان نیروی قوی در مرکز زندگی آن ها قرار گرفته است. همین موضوع ممکن است به نحوی بر نحوه کیفیت زندگی فرد نیز تاثیر داشته باشد. با توجه به اینکه زنان نابارور در معرض استرس و اضطراب زیادی هستند این مطالعه باهدف بررسی ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری انجام شد.
در این مطالعه همبستگی مقطعی، تعداد 190 نفر از زنان نابارور 20 تا 45 ساله که به مراکز ناباروری شهر اصفهان مراجعه کردند از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. برای بررسی سلامت معنوی و کیفیت زندگی به ترتیب از پرسشنامه سلامت معنوی (SWBS) و پرسشنامه کیفیت زندگی خلاصه شده سازمان جهانی بهداشت استفاده شده است. اطلاعات به دست آمده توسط SPSS ویرایش 17 مورد تجزیه وتحلیل گرفته شد.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین نمره کیفیت زندگی 87/9، بعد وجودی سلامت معنوی44/8، بعد مذهبی 52/8 و سلامت معنوی کل 7/97 بوده است. بین کیفیت زندگی با بعد وجودی سلامت معنوی (p< 0/001)، بعد مذهبی آن (p< 0/001) و سلامت معنوی کل (p< 0/001) ارتباط مستقیم وجود داشت.
با توجه به اینکه ناباروری یک مشکل چندجانبه است و خسارات متعددی را برای زن ایجاد می کند و کیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد و با توجه به ارتباط سلامت معنوی با کیفیت زندگی در این گروه، می توان با ارتقا سلامت معنوی، کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشید.
-
انگ وابسته و عوامل مرتبط با آن در مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به آلزایمر
کیمیا خضری، راضیه السادات حسینی*، موسی عطارزاده، شیما حقانی
فصلنامه سلامت و مراقبت، پاییز 1403 -
ارتباط تعالی سالمندی با کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به سرطان
راضیه السادات حسینی، آمنه ملایی*، معصومه علیجانپور آقاملکی
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، پاییز 1402