بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه 6 سوالی مقیاس عملکرد جنسی زنان (FSFI-6) در زنان ایرانی

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
اغلب، متخصصان به دلیل محدودیت زمانی و فقدان ابزار غربالگری کوتاه، سریع و مناسب از بررسی نشانه های جنسی در زنان خودداری می کنند. مبتنی بر این نیاز، هدف پژوهش حاضر تعیین ویژگی های روان سنجی «نسخه 6 سوالی مقیاس عملکرد جنسی زنان» (FSFI-6) در نمونه ای از زنان ایرانی بوده است.
مواد و روش ها
مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر، بر روی 650 زن متاهل ساکن شهر تهران و 107 زن مبتلا به اختلالات جنسی که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، صورت گرفت. روایی سازه FSFI-6 با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی و روایی همگرا و واگرا ابزار با محاسبه همبستگی بین نمره های آزمودنی ها در FSFI-6 و نمره های آن ها در مقیاس های پریشانی جنسی زنان، افسردگی اضطراب استرس، عواطف مثبت و منفی و سازگاری زناشویی لوک-والاس موردبررسی قرار گرفت. روایی ملاک FSFI-6 از طریق مقایسه نمره های نمونه غیر بالینی با نمره های 107 زن دارای اختلال جنسی انجام شد. همچنین پایایی FSFI-6 با محاسبه آلفای کرونباخ و نیز ضرایب بازآزمایی (با فاصله 4 هفته) وارسی شد.
یافته ها
نتایج تحلیل عاملی و همبستگی های پیرسون از روایی سازه، روایی همگرا و واگرای FSFI-6 حمایت کرد. همچنین، نتایج نشان داد که FSFI-6 می تواند افراد دو گروه بالینی و غیر بالینی را به طور موفقیت آمیزی از یکدیگر تفکیک کند. محاسبه آلفای کرونباخ و ضرایب بازآزمایی حاکی از پایایی مطلوب آن بود.
بحث و نتیجه گیری
یافته های این مطالعه نشان می دهد که نسخه فارسی FSFI-6 از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و می تواند به عنوان ابزاری سریع و دقیق در موقعیت های غربالگری، بالینی و پژوهشی در زنان ایرانی مورداستفاده قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
532 تا 543
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1325037 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)