کاربرد الگوی تصورات و تمایلات در توصیف رفتار سوء مصرف ریتالین در بین دانشجویان

پیام:
چکیده:
مقدمه
ریتالین از مشتقات گروه آمفتامین ها می باشد که امکان سوء مصرف آن به خصوص در بین دانشجویان وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش، نرم های انتزاعی، تصورات خطر، تمایلات و قصد رفتاری سوء مصرف ریتالین در بین دانشجویان انجام گرفت.
روش ها
این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود و در میان 264 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بهار سال 1392 انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با احتمال متناسب با حجم انتخاب شده و اطلاعات به وسیله پرسش نامه، به صورت خودگزارش دهی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 مورد توصیف قرار گرفت.
یافته ها
میانگین سن دانشجویان 23.02±2.28 سال بود. 6/6٪ از دانشجویان تجربه سو مصرف ریتالین را گزارش کردند. شرکت کنندگان به ترتیب 7/47.7، 48.6، 48، 43.5 و 52.6٪ حداکثر نمره قابل اکتساب برای حیطه های نگرش، نرم های انتزاعی، تصورات خطر، تمایلات رفتاری و قصد رفتاری مصرف ریتالین را دریافت کردند.
نتیجه گیری
یافته ها نشان دهنده قصد بیشتر مصرف ریتالین در ایام امتحانات بود، به نظر می رسد آموزش مهارت های مطالعه به دانشجویان در پیشگیری از سو مصرف ریتالین نتایج سودمندی را به دنبال داشته باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
335 تا 344
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1332837 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)