پیوند بین آموزش و پژوهش در دانشگاه های برتر جهان: مطالعه مروری با ارائه یک الگوی مفهومی

پیام:
چکیده:
مقدمه
یکی از اساسی ترین مسائل در مدیریت آموزش عالی، «چگونگی پیوند بین آموزش و پژوهش»است. این مساله در دانشگاه های علوم پزشکی ایران به لحاظ پیچیده تر بودن ساختار و وظایف خاص این دانشگاه ها در مقایسه با دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، با چالش بیش تری مواجه است. مطالعه حاضر از طریق بررسی و شناسایی مولفه های اصلی و تاثیرگذار بر نحوه تعامل و پیوند بین این دو کارکرد اساسی دانشگاه ها در جهان، اقدام به طراحی الگویی متناسب برای ارائه به دانشگاه های علوم پزشکی نموده است.
روش ها
با استفاده از مرور مستندات موجود در تارنماهای دانشگاه های اصلی 10 کشور برتر دنیا بر اساس رتبه بندی شانگهای (از هر کشور 1 تا 5 دانشگاه)، موسسه آموزش عالی تایمز انگلستان (حوزه علوم پزشکی) و همچنین بررسی ادبیات پژوهش مولفه های تاثیر گذار بر پیوند بین آموزش و پژوهش جمع آوری و تحلیل گردید. همچنین با استفاده از مدل مفهومی سه شاخگی مولفه های به دست آمده بر اساس سه عامل ساختاری، محیطی و رفتاری طبقه بندی شد.
نتایج
نتایج حاصل از بررسی 32 دانشگاه برتر جهان و مرور ادبیات پژوهشی مرتبط، منجر به شناسایی 17 مولفه اصلی و 42 زیر مولفه گردید که موارد مذکور بر اساس همگنی آنها با هم در چارچوب مدل مفهومی سه شاخگی طراحی و ارائه گردید. بر اساس مدل مذکور مولفه ها و زیر مولفه های استخراج شده در قالب سه عامل ساختاری، رفتاری و محیطی قابل جاگذاری بوده و ارتباط تعاملی بین آنها مشخص گردیده است.
نتیجه گیری
مجموعه مولفه های ارائه شده در مدل مفهومی می توانند به عنوان اجزای اصلی تدوین «راهبرد های سازمانی» به منظور هم راستا کردن آموزش و پژوهش و بهره گیری از مزایای این هم افزایی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، مورد استفاده قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
711 تا 728
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1337027 
سامانه نویسندگان
  • دکتر نادرقلی قورچیان
    نویسنده (1)
    دکتر نادرقلی قورچیان
    استاد گروه مدیریت آموزشی و آموزش عالی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
  • پریوش جعفری
    نویسنده (2)
    پریوش جعفری
    دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)