تاثیر هشت هفته تمرین قدرتی مرکزی بدن بر عملکرد شناگران دختر سنین دانشگاهی
بخش مرکزی بدن به عنوان زنجیره حرکتی بین اندام های فوقانی و تحتانی برای انتقال نیروی موثر در سراسر بدن ضروری است. به نظر می رسد قدرت بخش مرکزی شناگران با عملکرد شنا بویژه در شنای سرعتی ارتباط داشته باشد. از اینرو، هدف از این مطالعه، بررسی اثر 8 هفته تمرین قدرتی مرکزی بر عملکرد شناگران دخترسنین دانشگاهی بود.
روش شناسی:
برای انجام این تحقیق، 22 دختر شناگر با میانگین سنی 63/1±85/20 سال به طور هدفمند انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه تجربی وکنترل قرار گرفتند. از هر دو گروه آزمون های ثبات مرکزی و آزمون های عملکرد شامل آزمون های عملکرد جسمانی و عملکرد شنا به عمل آمد. آزمون های عملکرد شنا شامل رکورد شنای آزاد 50 و 100 متر بود. پس از انجام آزمون ها، گروه تجربی تمرینات قدرتی مرکزی را به مدت 8 هفته و هفته ای سه روز انجام دادند. تمام آزمون ها بعد از 8 هفته تمرین مجددا تکرار شدند. برای تحلیل داده ها، از آزمون های آماری t همبسته و t مستقل در سطح معناداری 05/0≥p استفاده شد.
نتایج نشان داد بعد از تمرین، زمان شنای 50 متر سرعت در گروه تجربی 99/4 درصد نسبت به گروه کنترل و زمان شنای 100 متر سرعت 23/0 درصد در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود؛ اما تفاوت بین دو گروه به لحاظ آماری معنادار نبود. بعد از 8 هفته تمرین، کاهش زمان شنای 50 و 100 متر سرعت در گروه تجربی در مقایسه با پیش آزمون نیز معنادار نبود.
براساس نتایج تحقیق، تمرین قدرتی مرکزی تاثیر مطلوبی بر ثبات مرکزی و همچنین عملکرد جسمانی داشت، اما باعث بهبود معنادار زمان شنا در شناگران دختر جوان نشد.