پتانسیل بیولوژیک سلول های بنیادی خون بند ناف 2 سال پس از انجماد

چکیده:
سابقه و هدف
بررسی تعداد، توانایی بالقوه و قابلیت های عملکردی سلول های بنیادی خون بند ناف پس از ذخیره سازی طولانی مدت برای استفاده آن ها در درمان بیماری های بدخیم خونی و غیرخونی ضروری است. لذا هدف این مطالعه، بررسی کیفیت واحدهای خونی ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی رویان قبل و بعد از انجماد بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی کیفیت نمونه های خون بند ناف طی فرآیند انجماد، تعداد کل سلول ها، درصد زنده مانی، قابلیت تشکیل کلونی، تعداد سلول های CD34+ قبل و بعد از پردازش و پس از انجمادزدایی بر روی 50 نمونه مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین تعداد سلول های هسته دار در 50 واحد مورد آزمایش، 7.6 × 108 ± 1.12 × 108 بود. تعداد و درصد زنده مانی سلول های تک هسته ای هم چنین قابلیت کلونی زایی آن ها به صورت معناداری متاثر از فرآیند انجماد، کاهش پیدا می کند در حالی که تعداد مطلق سلول های CD34+ 12 ماه پس از انجماد، تغییر معناداری را نشان نداد. بین تعداد سلول های هسته دار و تعداد سلول های CD34+ رابطه معناداری یافت نشد.
نتیجه گیری
افزایش زمان ذخیره سازی به صورت معناداری سبب کاهش تعداد سلول های هسته دار و نیز پتانسیل تکثیر و تمایز آن ها می گردد. در حالی که در تعداد مطلق سلول های CD34+ تغییری ایجاد نمی نماید. با این وجود بهبود روش های نگهداری برای حفظ عملکرد سلول های ذخیره شده ضروری می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 12
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1390489