شیوع و عوامل موثر بر آسفکسی در نوزادان زنده متولد شده شهر بجنورد
بروز آسفکسی میزان مرگ و میر نوزادان را افزایش داده و عوارض جدی و ناتوانی های طولانی مدت بر جای می گذارد از این روی مطالعه حاضر به بررسی شیوع و برخی عوامل موثر بر تولد نوزاد دچار آسفکسی می پردازد.
در این مطالعه مورد شاهدی، نوزادان زنده متولد شده در بیمارستان بنت الهدی شهر بجنورد در سال1391 به صورت سرشماری وارد مطالعه شده(3561 نوزاد) و از نظر داشتن آسفکسی مورد بررسی قرار گرفته و به تعداد نوزادان دارای آسفکسی(75 مورد) به تشخیص پزشک، موردهای کنترل(75 شاهد) که آسفکسی نداشتند به روش تصادفی سیستماتیک از روی شماره پرونده وارد مطالعه شدند. از اطلاعات موجود در پرونده نوزادان و مادران آنها و همچنین مصاحبه با مادر جهت تکمیل کردن پرسشنامه مطالعه استفاده شد و با کمک نرم افزار آماری SPSS18 و آزمونهای تی مستقل و کای دو تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.
شیوع آسفکسی در این مطالعه 1/ 2 درصد(75 مورد) تعیین شد و بین قد مادر(01/ 0=p)، استفاده از ساکشن(04/ 0=p)، تناسب سر جنین با لگن مادر(02/ 0=p)، زایمان دیررس(01/ 0=p)، فشار روی بند ناف(03/ 0=p)، خونریزی در زایمان (01/ 0=p) و زایمان با پا(03/ 0=p) و بروز آسفکسی رابطه مشاهده شد. اما بین سن مادر، وزن نوزاد، تعداد بارداری های قبلی مادر، جنسیت نوزاد، نوع زایمان، زایمان زودرس، بیماری قلبی و دیابت مادر با بروز آسفکسی رابطه ای مشاهده نشد.
با توجه به شیوع نسبتا بالای آسفکسی در این مطالعه و میزان مرگ و میر و عوارض شدیدی که بر جای می گذارد لزوم کنترل و مدیریت عوامل موثر بر بروز آسفکسی باید جزء اولویت های سیستم بهداشتی درمانی قرار گیرد.
-
The effect of tadalafil on functional capacity and echocardiographic parameters in patients with repaired Tetralogy of Fallot
Mohammad Reza Sabri, Mohammad Shoja, , Mohsen Hosseinzadeh
Arya Atherosclerosis, Jul 2018 -
بررسی عوامل موثر بر سرمایه اجتماعی و ارتباط آن با کیفیت زندگی در سالمندان شهر ایلام
عزیز کسانی، رستم منتی، والیه منتی، ، علی میربلوچ زهی
مجله علوم پزشکی صدرا، تابستان 1393