مبانی خلاقیت و نوآوری در سازمان
خلاقیت از دیدگاه سازمانی عبارت است از ارایه فکر و طرح نوین برای بهبود و ارتقای کمیت یا کیفیت سازمان و نوآوری، افزایش خلاقیت در سازمانها می تواند به ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، کاهش هزینه ها، جلوگیری از اتلاف منابع، کاهش بوروکراسی و افزایش رقابت و... منجر گردد. نوآوری را می توان به معنی خلاقیت عینی به عنوان شکل اجرایی شده و تحقق یافته خلاقیت دانست. دو واژه خلاقیت و نوآوری دارای دو مفهوم متفاوت ولی در عین حال مرتبط با یکدیگر هستند.
بحث خلاقیت و مدیریت عمدتا به تاثیر خلاقیت در سه عرصه مدیریتی ناظر است: مدیریت خلاق، کارکنان خلاق و سازمان خلاق. برهمین اساس، نظر به اهمیت و ضرورت حیاتی خلاقیت و نوآوری در کلیه سازمانها به صورت امری مستمر وجاری و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر زنده نگاه داشتن روح ابتکار و خلاقیت و نوآوری، مقاله حاضر تهیه گردیده است.
در این مقاله ضمن بررسی نقش مدیر در پرورش خلاقیت، به ویژگیهای مدیران خلاق اشاره شده و مباحثی در خصوص کارکنان خلاق و سازمان خلاق و نوآور مطرح شده است .
همچنین جند مورد از فنون خلاقیت و نوآوری بیان شده و در نهایت ضمن بررسی مفهوم نوآوری، پیشنهادهایی برای توسعه خلاقیت و نوآوری در سازمانها ارایه گردیده است .