بررسی سطح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز در رت های مبتلا به بیماری اوتیسم

پیام:
چکیده:
زمینه
سندروم اوتیسم یک اختلال عصبی پیچیده می باشد. علل اصلی اختلال اوتیسم هنوز به طور کامل شناخته نشده است؛ با این حال نتایج برخی مطالعات حاکی از آن است که تغییر در سطوح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز در اتیولوژی اختلال اوتیسم نقش دارد اما میزان و نحوه ی تغییر این فاکتور تاکنون به صورت قطعی مشخص نشده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی سطوح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز و ارتباط آن با آزمون بررسی رفتارهای تکراری در نوزاد رت های مبتلا به اوتیسم انجام گرفته است.
روش ها
در این مطالعه از 15 رت ماده باکره استفاده شد که به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند و برای ایجاد اختلال اوتیسم در آن ها در روز 5/ 12 حاملگی در معرض والپوریک اسید قرار گرفته بودند استفاده شد. جهت اندازه گیری سطح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز از روش الیزا و برای بررسی تست عملکردی ارزیابی رفتارهای تکراری از تست ماز Y استفاده شد. جهت انجام تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 استفاده شد.
یافته ها
نتایج این مطالعه نشان داد که در رت های اوتیسمی میانگین سطح این فاکتور به صورت معنی داری افزایش یافته است (P<0.001). همچنین سطوح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز رت های ماده به صورت معنی داری بالاتر از سطوح سرمی این فاکتور در رت های نر بود (P<0.01). ارتباط معنی داری بین سطح سرمی این فاکتور و میزان بروز رفتار تکراری وجود نداشت (P=0.23).
نتیجه گیری
به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که سطح سرمی فاکتور رشد مشتق از مغز در بیماری اوتیسم دچار تغییر شده که می تواند در روند بیماری زایی این اختلال نقش داشته باشد. با این وجود، با توجه به وجود نتایج متناقض در خصوص تغییرات سطوح سرمی این فاکتور و نیز ارتباط آن با شدت بیماری، مطالعات بیشتر توصیه می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
264 تا 270
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1400900