شیوع علل باکتریال ایجادکننده اوتیت مدیای مزمن همراه با افیوژن و مقاومت دارویی آنها در شهر بیرجند

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
اوتیت مدیای مزمن همراه با افیوژن، یکی از بیماری های شایع سنین کودکی است. پژوهش حاضر به منظور تعیین شیوع علل باکتریال ایجادکننده اوتیت مدیای مزمن همراه با افیوژن و مقاومت دارویی آنها در بیماران با پرده گوش سالم انجام گرفت.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 100 بیمار با تشخیص اوتیت مدیای مزمن همراه با افیوژن که از مهرماه 1390 تا شهریور 1392 مورد عمل جراحی مرینگوتومی قرار گرفته بودند، به روش سرشماری انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. مایع گوش میانی جمع آوری شده از بیماران، در محیط کشت تیوگلیکلات کشت داده شد و باکتری های رشدیافته، تعیین هویت گردید و حساسیت دارویی آنها، به روش استاندارد دیسک دیفیوژن، مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها
از 87 نمونه با نتیجه کشت مثبت، شایع ترین باکتری های جداشده عبارت بودند از: استافیلوکوک کواگولاز منفی (39%) و استرپتوکوک های آلفا، بتا و غیرهمولیتیک (24%). ارتباط معنی داری بین نوع باکتری جداشده از ترشحات گوش با اوتیت مدیای حاد (003/0P=)، گوش مبتلا (049/0P=) و وجود آلرژی (029/0P=) دیده شد. از میان آنتی بیوتیک های مورد بررسی، بیشترین حساسیت به لووفلوکساسین (7/94%(، کلیندامایسین (9/84%) و سیپروفلوکساسین (3/83%) و بیشترین مقاومت نسبت به اکساسیلین (1/77%)، کوتریموکسازول (4/59%) و سفکسیم (3/58%) مشاهده گردید.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج این مطالعه، در شرایطی که انجام کشت ترشحات گوش میانی امکان پذیر نباشد، استفاده از آنتی بیوتیک های کلیندامایسین و یا سیپروفلوکساسین برای درمان این بیماران می تواند مفید باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
59 تا 66
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1407299