بررسی ارتباط ویژگی های شخصیتی با سبک زندگی در زنان یائسه مراجعه کننده به درمانگاه های زنان مراکز آموزشی شهر مشهد در سال 1392

پیام:
چکیده:
مقدمه
شخصیت انسان رفتارهای او را در عرصه زندگی شخصی و اجتماعی تحت تاثیر قرار می دهد و گاهی در اثر صفات ناسازگارانه، فرد را با مشکل جدی مواجه می کند. با توجه به اینکه میزان تاثیر عوامل محیطی و زیست شناختی در شکل گیری مشکلات یائسگی متفاوت است، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط ویژگی های شخصیتی با سبک زندگی در زنان یائسه مراجعه کننده به درمانگاه های زنان مراکز آموزشی شهر مشهد به انجام رسید.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی بر روی 400 زن یائسه مراجعه کننده به درمانگاه های زنان مراکز آموزشی شهر مشهد در سال 1392 انجام شد. نمونه گیری به روش آسان و ابزار مطالعه شامل پرسشنامه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت (52 سوال) و پرسشنامه نئو اف.اف.آی بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، من ویتنی، کروسکال- والیس و رگرسیون خطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها
بیشترین میانگین نمره ابعاد ویژگی های شخصیتی مربوط به وجدان گرایی 3/3 ± 1/34 و کمترین آن مربوط به روان رنجور خویی 6/5 ± 6/21 بود. بیشترین میانگین نمره ابعاد رفتاری سبک زندگی مربوط به روابط بین فردی 5/3 ± 5/25 و کمترین نمره مربوط به فعالیت فیزیکی 5/4 ± 7/14 بود. بر اساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین ابعاد ویژگی های شخصیتی با زیرگروه های سبک زندگی همبستگی معنی دار وجود داشت(05/0 > p).
نتیجه گیری
نتایج این پژوهش نشان داد که زنان در سنین یائسگی دچار تغییرات شخصیت می شوند که این تغییرات می تواند، کیفیت زندگی را کاهش دهد. در نتیجه، توجه به شخصیت، در نظر گرفتن تفاوت ها و تلاش در جهت بهبود مشکلات شخصیتی و روش زندگی می تواند باعث بهبود سبک زندگی و در نتیجه افزایش سلامتی در زنان یائسه شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
10 تا 18
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1426756 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)