شناسائی شاخص های تاثیرگذار بر وفاداری الکترونیکی کاربران سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران

پیام:
چکیده:
هدف
هدف پژوهش حاضر شناسایی شاخص ها و عوامل تاثیرگذار بر فرایند شکل گیری وفاداری الکترونیکی کاربران سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران است.
روش
روش پژوهش پیمایشی تحلیلی بوده و داده های آن به روش میدانی و با استفاده از پرسشنامه گردآوری شده است. جامعه آماری کاربران و اعضای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران بودند که بر اساس حجم نمونه لازم برای تحلیل عاملی 120 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روش های آماری مورد استفاده شامل تحلیل عاملی، تحلیل معادلات ساختاری، کولموگروف اسمیرنوف، t استیودنت و تحلیل واریانس بود.
یافته ها
سه عامل اصلی موثر بر وفاداری الکترونیکی شامل رضایت الکترونیکی، اعتماد الکترونیکی و کیفیت الکترونیکی و همچنین شاخص های موثر بر هر سه عامل شناسایی و تایید شدند. شاخص دقت از میان شاخص های مولفه کیفیت اطلاعات، شاخص پاسخ دهی از شاخص های مولفه کیفیت خدمات و شاخص راهبری از شاخص های مولفه کیفیت سیستم بیشترین بار عاملی و در نتیجه تاثیر مثبت را بر کیفیت الکترونیکی داشتند. رضایت الکترونیکی اثر بیشتری نسبت به عامل اعتماد الکترونیکی بر متغیر وابسته وفاداری الکترونیکی داشته است که این باعث افزایش اثر مولفه های کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات و کیفیت سیستم بر متغیر وابسته وفاداری الکترونیکی شده است.
نتیجه گیری
شاخص های موجود در مدل پژوهش تایید گردید و نتیجه مدل سازی معادلات ساختاری، حاکی از برازش مناسب مدل پژوهش بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 70
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1437459