متاآنالیز اثر روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی قابلیت هضم، تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده
نویسنده:
چکیده:
زمینه مطالعاتی: واردکردن چربی های گیاهی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع در جیره گاوهای شیرده می تواند به عنوان استارتژی تغذیه ای برای تغییر ترکیب اسیدهای چرب شیر در جهت حفظ سلامتی انسان برای بلند مدت استفاده شود.
نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، مکمل روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 در جیره ماده خشک مصرفی را کاهش و تولید شیر را افزایش داد و باعث بهبود بازده تولید شیر شد.
هدف
در این مطالعه اثرات روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 روی هضم، تولید و ترکیب شیر در گاوهای شیرده با استفاده از روش های متاآنالیز و متارگرسیون بررسی شد.روش کار
در این مطالعه از بیست و پنج آزمایش شامل 38 مقایسه آماری بین گروه های آزمایشی (با مکمل روغن گیاهی) و شاهد (بدون مکمل روغن گیاهی) که واجد شرایط لازم برای انجام متاآنالیز حاضر بودند استفاده شد. دو سطح مکمل روغن در جیره مورد ارزیابی قرار گرفت (≤ یا < از 30 گرم در کیلوگرم ماده خشک جیره).نتایج
به طور کلی، مکمل روغن ماده خشک مصرفی را کاهش و تولید شیر را افزایش داد و تفاوت میانگین وزن داده شده ی آن ها به ترتیب 30/ 0– و 32 /0 کیلوگرم در روز بود، اگرچه این نتایج ناهمگن بودند. نوع علوفه جیره پایه عامل ناهمگنی تفاوت میانگین استاندارد شده ی ماده خشک مصرفی بود، در حالی که تفاوت غلظت 18:2n-6 بین جیره های آزمایشی و شاهد تغییرات نتایج تولید شیر را توضیح داد. استفاده از مکمل روغن تا 30 گرم در کیلوگرم ماده خشک جیره، قابلیت هضم مواد آلی و الیاف را در کل دستگاه گوارش بهبود داد. غلظت و تولید چربی شیر در هر دو سطح مکمل روغن کاهش یافت، اما تولید پروتئین و لاکتوز شیر تغییر نکرد. مقدار مکمل روغن در جیره و تفاوت تولید شیر بین گروه های آزمایشی و شاهد به ترتیب اثرات منفی و مثبتی را روی تفاوت میانگین استاندارد شده ی غلظت و تولید چربی شیر نشان دادند.نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، مکمل روغن های گیاهی غنی از 18:2n-6 در جیره ماده خشک مصرفی را کاهش و تولید شیر را افزایش داد و باعث بهبود بازده تولید شیر شد.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
167 تا 186
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1470077
سامانه نویسندگان
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Does co-supplementation of zinc, manganese, and copper affect plasma testosterone, sperm quality, and anti-oxidant enzyme activities of ram?
Sona Zargari, Armin Towhidi *, , John Kastelic
Veterinary Research Forum, Mar 2025 -
اثر سطوح مختلف پروبیوتیک غنی شده با سلنیوم بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های شیرخوار
فرهاد وفایی، مهدی ژندی*، احمد زارع شحنه، کامران رضا یزدی، آرمین توحیدی
مجله پژوهش در نشخوار کنندگان، زمستان 1403