بررسی سلامت روانی در افراد کم شنوای بزرگسال

پیام:
چکیده:
مقدمه و اهداف
دستگاه شنوایی یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی انسان با محیط پیرامون و زیربنای ارتباط کلامی، توانایی های ادراکی و روانشناختی انسان است و نقص آن می تواند سلامت روان افراد را به مخاطره اندازد. در این پژوهش، سعی شده است تا نیمرخ روانی افراد کم شنوا مورد بررسی قرار گرفته و با افراد دارای شنوایی هنجار مورد سنجش قرار گیرد.
مواد و روش ها
در این مطالعه مقطعی-مقایسه ای، اطلاعات روان شناختی 40 فرد کم شنوای متوسط تا شدید دارای سمعک با میانگین سنی 85/ 27 سال، با استفاده از پرسش نامهSCL-90-R بررسی شده و با 40 فرد دارای شنوایی هنجار با میانگین سنی 52/ 27 سال سنجیده گردید. تحصیلات هر دو گروه یکسان و در حد دیپلم بود. افراد شرکت کننده در پژوهش از هر دو جنسیت بودند.
یافته ها
داده های آماری نشان دهنده اختلاف آماری معنادار بین میانگین میزان اختلالات روانی (روان پریشی، ترس مرضی، پرخاشگری، حساسیت در روابط متقابل، شکایت های جسمانی، افکار پارانوئیدی، اضطراب، افسردگی، وسواس) در افراد کم شنوا با افراد با شنوایی هنجار بود. (05/ 0>P).
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه، نشان از احتمال بالا بودن میزان اختلالات روانی در افراد کم شنوا نسبت به افراد هنجار بود. وجود این نتایج، اهمیت بررسی وضعیت روحی و روانی افراد مبتلا به کم شنوایی را در کنار سایر ارزیابی های مربوط به دستگاه شنوایی آشکار می سازد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
142
لینک کوتاه:
magiran.com/p1477989 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!