بررسی اثر کروسین بر روی سطوح سرمی گلوکز، انسولین و فاکتورهای کلیوی (اوره، کراتینین و بتادومیکروگلوبولین) در رت های سالم و دیابتی

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
به منظور مطالعه نقش مفید کروسین در بیماری دیابت ملیتوس و عوارض کلیوی آن، مقادیر سرمی گلوکز، انسولین، اوره، کراتینین وبتا دو میکروگلوبولین (2M&beta) در رت های سالم و دیابتی شده با استرپتوزوتوسین (mg/kg 42) به دنبال تجویز کروسین اندازه گیری شد.
مواد و روش کار
در مطالعه حاضر، 45 سر موش صحرایی (رت) نر به 9 گروه 5 تایی شامل: گروه کنترل، گروه کنترل دیابتی، گروه سالم و دیابتی با دریافت کروسین (به مقدار mg/kg40 و 10)، گروه سالم و دیابتی با دریافت انسولین، گروه دیابتی با دریافت هم زمان کروسین (10 mg/kg) و انسولین در یک دوره 20 روزه، تقسیم شدند.
یافته ها
نتایج مطالعه نشان دهنده افزایش معنی دار مقادیر 2M&beta، اوره، کراتینین و گلوکز در گروه کنترل دیابتی در قیاس با گروه کنترل سالم بود. مقادیر 2M&beta و گلوکز گروه های دیابتی دریافت کننده کروسین (10،40 mg/kg) در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش معنی داری نشان داد. سطوح سرمی اوره و کراتینین نیز در گروه های دیابتی درمان شده با کروسین کاهش یافت، ولی معنی دار نبود.
نتیجه گیری
کروسین در بیماری دیابت و کاهش عوارض کلیوی دارای نقش حفاظتی بوده و سطوح سرمی 2M&beta، گلوکز، اوره و کراتینین را در رت های دیابتی کاهش می دهد. به نظر می رسد اثرات سودمند کروسین روی سطوح سرمی 2M&beta و گلوکز در رت های دیابتی با تحریک ترشح انسولین و بهبود مقاومت به انسولین اعمال می گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
802 تا 812
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1481377