سیلیمارین تمامیت غشای پلاسمایی و آکروزوم اسپرم تیمار شده با سدیم آرسنیت را محافظت می کند
آرسنیک با القای استرس اکسیداتیو منجر به اختلال عملکرد تولیدمثلی مرد میشود. سیلیمارین با خاصیت آنتی اکسیدانتی خود رادیکالهای آزاد را حذف میکند.
مطالعه حاضر با این هدف انجام شد تا مشخص نماید که آیا سیلیمارین قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر تمامیت غشای پلاسمایی و آکروزوم اسپرم قوچ مهار نماید.
اسپرمهای اپیدیدیم قوچ به پنج گروه تقسیم شدند: اسپرمهای لحظه صفر، اسپرمهای لحظه 180 دقیقه (کنترل)، اسپرمهای تیمار شده با سیلیمارین (Mμ20) + سدیم آرسنیت (Mµ10) بهمدت 180 دقیقه، اسپرمهای تیمار شده با سدیم آرسنیت (Mµ10) بهمدت 180 دقیقه و اسپرمهای تیمار شده با سیلیمارین (Mμ20) به مدت 180 دقیقه. ارزیابی تمامیت غشای پلاسمایی اسپرم با رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم آیوداید، در حالیکه برای سنجش تمامیت آکروزوم از رنگ آمیزی کوماسی برلیانت بلو استفاده شد.
تمامیت غشای پلاسمایی (001/0>p) و آکروزوم (05/0>p) اسپرم در گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت به مدت 180 دقیقه نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری کاهش یافت. در گروه تیمار شده با سیلیمارین + سدیم آرسنیت به مدت 180 دقیقه، سیلیمارین توانست به طور معنیداری (001/0>p) این اثرات را نسبت به گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت جبران کند. انکوباسیون اسپرم به مدت 180 دقیقه سبب کاهش معنیداری (001/0>p) در تمامیت آکروزوم اسپرم نسبت به اسپرمهای لحظه صفر شد. کاربرد سیلیمارین به تنهایی به مدت180 دقیقه توانست تمامیت آکروزوم اسپرم را نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری (05/0>p) افزایش دهد.
سیلیمارین به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر تمامیت غشای پلاسمایی و آکروزوم اسپرم قوچ مهار نماید.