بررسی اثرات L-Arginine و L-NAME در نیمه ی اول بارداری بر بافت بیضه ی جنین و فرزند موش سوری قبل و بعد از تولد

پیام:
چکیده:
مقدمه

با توجه به اهمیت نقش نیتریک اکسید (NO یا Nitric oxide) در عملکرد انواع سیستم های فیزیولوژیک بدن از جمله سیستم تولید مثل و سطح بحرانی نیتریک اکسید در برقراری بارداری موفقیت آمیز، تغییرات بافت بیضه ی جنین و فرزندان موش سوری با تحریک و مهار سنتز این مولکول در مادر باردار بررسی شد.

روش ها

35 سر موش ماده ی بالغ پس از مشاهده ی پلاک، در پنج گروه هفت تایی به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول گروه شاهد در نظر گرفته شد. سایر گروه ها به ترتیب ال- آرژنین (L-Arginin)، نیترو ال- آرژنین متیل استر (L-NAME یا L-nitro-arginine methyl ester)، نرمال سالین و مخلوط دو ماده ی L-Arginin و L-NAME را به طور هم زمان و به صورت تزریق داخل صفاقی، در سه روز مشخص نیمه ی اول حاملگی دریافت کردند. یک روز پیش از زمان زایمان و پیش از بلوغ، بیضه ی جنین ها و فرزندان به صورت لاپاراتومی خارج گردید. تغییرات ایجاد شده در نمونه ها پس از تثبیت، پاساژ بافتی و رنگ آمیزی عمومی هماتوکسیلین- ائوزین (H&E یا Hematoxylin and Eosin) مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها

در بافت بیضه ی جنین و فرزند موش های دریافت کننده ی L-Arginin، به هم ریختگی نظم سلولی، کاهش قطر غلاف سفید و لوله های منی ساز مشاهده شد؛ اما تزریق L-NAME به موش باردار افزایش قطر غلاف سفید و کاهش در دره های سلولی به علاوه از هم گسیختگی نظم سلولی را در بافت بیضه ی جنین و فرزندان آن ها به همراه داشت.

نتیجه گیری

از مطالعه ی حاضر چنین بر می آید که مهار و تحریک سنتز نیتریک اکسید در بدن مادر باعث ایجاد ناهنجاری و بی نظمی در بافت بیضه ی فرزندان می شود که اختلال در عملکرد بیضه و تاثیر بر قدرت باروری را به همراه دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1871 تا 1877
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1492715