مستندسازی تجربیات: تحلیلی بر عوامل رفتاری و فرهنگی مدیران مرکز اسناد آستان قدس رضوی

چکیده:
هدف
شناسایی عوامل رفتاری، فرهنگی، و سازوکارهای ثبت تجارب مدیران در مرکز اسناد آستان قدس رضوی است.
روش/ رویکرد پژوهش: به روشپیمایشی، نظر 17 نفر از مدیران و کارشناسان ارشد شاغل در معاونت اسناد آستان قدس رضوی را با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بررسی کرده است.
یافته ها
در متغیرهای عوامل رفتاری و فرهنگی، میان وضع موجود و وضع مطلوب تفاوت معنادار است. براساس اولویت بندی عوامل رفتاری و فرهنگی در وضع موجود، به جز متغیر «پشتیبانی و مدیریت مدیران رده بالاتر»، سایر متغیرها از درجه اهمیت پایین تری برخوردارند و «پرداخت پاداش» کمترین درجه اهمیت (5/1 درصد) را دارد. اما در وضع مطلوب، متغیر «تحول گرایی یا پویایی افراد جهت بهبود وضع موجود» دارای بالاترین اهمیت (1/6 درصد) است. در اولویت بندی سازوکارهای ثبت تجربه در وضع موجود، متغیر «برگزاری نمایشگاه ها/ کارگاه های آموزشی» بالاترین (9/2 درصد) و متغیر «تعیین روز یا هفته معرفی تجربه و صاحبان تجربه» پایین ترین رتبه (9/1 درصد) را دارد. اما در وضع مطلوب، «ایجاد مراکز تخصصی مستندسازی در سازمان ها براساس ماموریت های محوله» و انتقال تجربیات کارکنان قبل از بازنشستگی به افراد جانشین«در بالاترین سطح (4/4 درصد)، و متغیر»تهیه بروشورها و کاتالوگ ها«در پایین ترین رتبه (4 درصد) قرار دارد.
نتیجه گیری
مدیران به صورت فردی به ثبت تجارب خود تصمیم می گیرند؛ در حالی که نگرش مثبت به این کار در بلندمدت به رفتار و تکرار آن به فرهنگی سازنده تبدیل خواهد شد.
زبان:
فارسی
صفحات:
139 تا 154
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1502606