تاثیر آموزش همدلی از طریق قصه گویی برکاهش نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش همدلی از طریق قصه گویی بر کاهش نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای در دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی جنوب غرب استان تهران انجام گرفت.
پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 نفر از دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهرستان شهریار که در سال تحصیلی93- 1392 در مدارس مشغول به تحصیل بوده اند با روش نمونه گیری تصادفی، انتخاب و در گروه های 15 نفره آزمایش و گواه قرار گرفتند. به منظور انتخاب اعضای هر دو گروه از سیاهه رفتاری کودک(CBCL) استفاده شد. دانش آموزان گروه آزمایش تحت آموزش همدلی از طریق قصه گویی قرار گرفتند و سپس از هر دو گروه، پس آزمون گرفته شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس استفاده شد.
یافته های پژوهش نشان داد که نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای در دانش آموزان گروه آزمایش کاهش معناداری یافته است اما در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشده است.
بر اساس یاقته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش همدلی از طریق قصه گویی بر کاهش نشانه های اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان موثر است. چرا که قصه ها از جمله عوامل و محرک های جذاب و با اهمیت هستند و این توانایی را دارند که در آموزش مهارت ها و افزایش آگاهی های کودکان مورداستفاده قرار گیرند.
-
واکاوی چالش ها و مولفه های ناپایداری ازدواج مجدد در متقاضیان زوج درمانی: پژوهش کیفی داده بنیاد
حبیبه بهرامی نژاد، آسیه شریعتمدار*، ، محمد عسگری
فصلنامه روان شناسی کاربردی، پاییز 1403 -
مطالعه کیفی فرایند سازگاری فرزندان با طلاق والدین
زهره صالح بیگی*، ابوالفضل حاتمی ورزنه، کیومرث فرحبخش
فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی، تابستان 1403