بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در مادران کودکان سندرم داون

چکیده:
مقدمه
هدف این پژوهش بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در مادران دارای فرزند سندرم داون بود.
روش
روش پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی (مقطعی) بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه مادران دارای فرزند سندرم داون مراجعه کننده به کانون سندرم داون بودند. نمونه پژوهش حاضر 70 نفر از مادران دارای فرزند سندروم داون بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL) و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیکی و زمینه ای بود.
یافته ها
میانگین نمره کلی کیفیت زندگی در این مطالعه (30/46) بوده است که از بین چهار خرده مقیاس ، سلامت محیطی کمترین میانگین نمره کیفیت زندگی را در این مطالعه داشته است (05/0p<). و سلامت روان نیز بعد از سلامت محیطی پایین ترین نمره را داشته است. همچنین میانگین سلامت محیطی بین حجم جامعه و سطح تحصیلات مادران اختلاف معناداری داشته است(05/0p<).
نتیجه گیری
نگرش منفی مردم نسبت به برخی کم توانایی ها و محدودیت ها، اطلاعات کم اطرافیان و جامعه ، شرایط فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی نامناسب، سطح منابع در دسترس ناکافی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر کیفیت زندگی می تواند باشد. بنابراین پیشنهاد می شود سازمان های مربوطه با فراهم کردن خدمات و شرایط مناسب برای مادران کودکان سندرم داون در جهت بهبود وضعیت کیفیت زندگی و سلامتیشان برنامه ریزی و اقدامات لازم را انجام دهند.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
81 تا 88
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1545428