شدت محدودیت کاری در بیماران دچار کمردرد حاد و مزمن مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان بوعلی

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
کمردرد شایع ترین علت سندرم درد مزمن است که منجر به محدودیت فعالیت در افراد جوان تر از 45 سال شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی شدت محدودیت کاری در بیماران دچار کمردرد حاد و مزمن انجام شده است.
مواد و روش ها
90 نفر بیمار مبتلا به کمردرد حاد یا مزمن که در مدت 3 ماه دوم سال 93 به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان بوعلی مراجعه کرده بودند، در این مطالعه مقطعی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و زمان شروع کمردرد و علت آن، وضعیت اشتغال به کار در حال حاضر نیز از بیمار پرسیده شد. اطلاعات حاصل از طرح وارد نرم افزار آماری SPSS شده و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز شد.
یافته ها
یافته های پژوهش نشان داد که بیشترین علت کمر درد مراجعان مربوط به دیسکوپاتی (7/36%)33 بودو تفاوت معنی داری در زن و مرد از نظر شدت محدودیت کاری وجود نداشت (66/0p=). همچنین مشخص شد رابطه بین شدت محدودیت کاری در بیماران و سن آنها معنی دار است و با بالارفتن سن شدت محدودیت کاری بالا می رود (r=0.42،p<0.001). بین شدت درد و محدودیتهای کاری رابطه معنی دار وجود داشت و با بالا رفتن شدت درد، شدت محدودیت کاری نیز بیشتر بود(p<0.001).
استنتاج: نتایج مطالعه ی ما نشان داد که با بالا رفتن سن و بیشتر شدن شدت درد ، شدت محدودیت کاری ناشی از کمردرد نیز بیشتر می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
13 تا 19
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1545484