مطالعه تحلیلی طرح واره های سازش نایافته اولیه در کودکان آزاردیده

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
فرآیند تحول کودک تابع تاثیر متقابل عوامل زیستی، روان شناختی و اجتماعی است و خانواده نقش بسیار اساسی را در این زمینه ایفا می کند. مطالعه پیشینه پژوهشی نشان می دهد که کودکان بیشتر از هرجایی در میان خانواده در معرض خطر خشونت و بدرفتاری قرار می گیرند و این آسیب های جسمی، جنسی، روانی و غفلت که به کودک وارد می شود وی را ازنظر روانی آشفته می کند و باعث ایجاد طرح واره ها و تفکرات غیرمنطقی در ذهن او می شود. طرح واره ها به عنوان عناصر شناختی، نقش مهمی را در سازمان دهی شخصیت و نحوه تفسیر تجربه های فرد از رویدادها ایفا می کنند.
روش
مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و مطالعه کتابخانه ای انجام شد. بدین منظور پایگاه های علمی با کلیدواژه های مرتبط با موضوع پژوهش مورد جستجو قرار گرفت و از اسناد و مقاله های به دست آمده مواردی که دارای اطلاعات معتبر علمی بودند مورد تحلیل، بررسی، مقایسه، تبیین و استنتاج قرار گرفتند.
یافته ها
جمع بندی پیشینه پژوهشی درزمینه طرح واره های سازش نایافته اولیه در کودکان آزاردیده نشان می دهد که بیشتر 18 طرح واره سازش نایافته اولیه ای که توسط جفری یانگ (1990) معرفی شد، در کودکان آزاردیده وجود دارد و هر یک از آزارگری ها و بدرفتاری های والدین به نوبه خود منجر به شکل گیری و تشدید یک یا چند مورد از طرح واره های سازش نایافته اولیه می شود.
نتیجه گیری
لازم است در سطح خرد و کلان برنامه ریزی های کافی برای ریشه یابی آسیب ها، ارائه راهکارهای پیشگیری، اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی و برگزاری نشست های تخصصی جهت جلوگیری از آزار کودکان صورت گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1556159 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)