اساطیر، پیام ها و الگوهای یهودیت در انیمیشن امروز جهان با مطالعه موردی پویانمایی «شاهزاده مصر»
گسترش روزافزون صنعت پویانمایی در طول دهه های اخیر، خصوصا در چند سال گذشته، که به افزایش چشمگیر سرمایه گذاری در این صنعت منجر شده و مخاطبان را به طیف وسیعی از کودک تا بزرگ سال کشانده است، بیش از همه حاصل سرمایه گذاری وافر صهیونیسم فرهنگی است که به هدف تبلیغ دیدگاه های جهان خوارگی این آیین، در حال انجام می باشد.
درک عمیق از نتایج و پیامدهای این حرکت خزنده فرهنگی، انجام مطالعات جدی در مورد آن را می طلبد تا با کمک تحلیل آثار برجسته و پرمخاطب آن، و تلاش برای بالابردن سواد رسانه ای مخاطبان، آنان را در تشخیص درست از نادرست پیام این فیلم ها آگاه سازد.
این مقاله کوشیده است پس از بیان ضرورت و هدف این کار، به واکاوی روش شناسی مطلوب با توجه به ضعف های موجود در روش مرسوم نقد و تحلیل پویانمایی بپردازد. در روش پیشنهادی، پژوهشگر علاوه بر بررسی فنی و مبنایی آثار پویانمایی، به جو پیرامونی و ریشه ها و نظام تولید اثر سینمایی در سینمای غرب و هالیوود نیز نگاهی انداخته است تا مربع فرم، حکمت، صنعت و رسانه انیمیشن به صورت جامع تحلیل شود.
به عنوان مورد مطالعاتی، به دلیل گستردگی موضوع و تعداد زیاد انیمیشن های حامل پیام ها و اساطیر و الگوهای یهودی، از میان همه یکی از تاثیرگذار ترین آن ها، یعنی انیمیشن شاهزاده مصر که قرائت یهودیان هالیوود از داستان زندگی حضرت موسی(ع) در تورات است، به عنوان نمونه برگزیده شده است. امید آن که این نوشته زمینه ساز تحقیقات جدی بعدی باشد.