بررسی کمیت و کیفیت پسماندهای جامد تولیدی از مطب های عمومی و تخصصی دندانپزشکی در شهر بابل

پیام:
چکیده:
مقدمه
پسماندهای جامد دندانپزشکی به دلیل دارا بودن عوامل میکروبی بیماری زا و ترکیبات شیمیایی سمی، در رده مواد زاید خطرناک قرار می گیرند. هدف این مطالعه، بررسی کمیت و کیفیت مواد زاید جامد تولیدی از مطب های عمومی و تخصصی دندانپزشکی شهر بابل می باشد.
مواد و روش ها
از مجموع مطب های دندان پزشکی شهر بابل (170 مطب عمومی و 20 مطب تخصصی)، تعداد 20 مطب عمومی و 5 مطب تخصصی به شکل تصادفی انتخاب شدند. نمونه های پسماند، هفته ای 3 بار در پایان روز کاری در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه جمع آوری و در 50 گروه جداسازی و سپس با ترازوی دیجیتال با دقت 0/01 گرم توزین شدند. داده های کمی به کمک نرم افزارهای Excel و Word به صورت نمودار و جدول ارائه گردید.
یافته ها
میزان پسماند های تولیدی از کلیه مطب ها ی عمومی و تخصصی این شهر به ترتیب 11829 و 2831/5 کیلوگرم در سال بدست آمد. میزان درصد مواد زاید جامد شبه خانگی، عفونی و بالقوه عفونی، دارویی و سمی در مطب های عمومی به ترتیب 52/5، 42/5، 4/7 و 0/3 و در مطب های تخصصی به ترتیب 42/5، 50، 7 و 0/5 بوده است. بیشترین اجزای موجود در انواع پسماندهای دندانپزشکی شامل پلاستیک، کاغذ، قالب های گچ، شیشه و فلز می باشد.
نتیجه گیری
با توجه به وجود مقادیر زیاد پلاستیک، کاغذ، گچ، شیشه و فلز در پسماندهای شبه خانگی و زباله های عفونی تولیدی از مطب های دندانپزشکی، مدیریت جامع این گونه ضایعات، شامل جداسازی و بازیافت آنها در محل، بسیار ضروری می باشد.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
44 تا 49
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1600141