اختلال های روانی و عواقب رفتاری ناشی از آن در بین سربازان وظیفه زندان های کشور

پیام:
چکیده:
مقدمه
سربازان زندان ها در معرض تنش بیشتری قرار دارند که خود می تواند زمینه را برای بروز اختلال های روانی و مشکلات شخصیتی آنها فراهم کند. این پژوهش با هدف بررسی اختلال های روانی و پیامدهای رفتاری ناشی از آن در بین سربازان وظیفه زندان های کشور انجام شد.
روش بررسی
پژوهش حاضر از نظر هدف یک پژوهش بنیادی- کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها یک پژوهش توصیفی است. برای انجام پژوهش، 607 سرباز وظیفه بر اساس نمونه گیری در دسترس از بین سربازانی که قرار بود در زندان های کشور خدمت کنند، انتخاب شدند. سربازان طی سه مرحله (در بدو ورود سربازان به پادگان آموزشی، بعد از پایان دوره آموزشی و 4 ماه بعد از خدمت در یکی از زندان های کشور) بر اساس مقیاس ملی سلامت روان (IMHS) و مقیاس مشکلات رفتاری مورد آزمون قرار گرفتند. به دلیل ریزش سربازان در مراحل دوم و سوم اجرا، در تحلیل های نهایی حدود 261 پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها
تجزیه و تحلیل داده ها تفاوت معناداری را در میانگین نمرات زیر مقیاس های اضطراب، افسردگی، وسواس، اختلال خواب، اضطراب اجتماعی و آسیب شناسی کلی سربازان در مقیاس ملی سلامت روان در سه مرحله ارزیابی نشان داد. سیر تغییرات سلامت روان در سربازان نشان داد که نمرات در مرحله اول بیشتر از مرحله دوم و در مرحله سوم بیشتر از مرحله اول و دوم است. اختلال اضطراب، وسواس و اختلال خواب بیشترین سهم پیش بینی کنندگی را در مشکلات رفتاری سربازان داشتند.
بحث و نتیجه گیری
به نظر می رسد گرایش افراد به سمت مشکلات رفتاری و انجام رفتارهای پر خطر انعکاسی از مشکلات هیجانی و روانشناختی آنان باشد. به همین دلیل ارتقاء سلامت روانی سربازان علاوه بر مزایای بالقوه زیادی که دارد می تواند مانع از بروز رفتارهای پر خطر در سربازان وظیفه شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
47 تا 55
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1632058