فهرست مطالب

ابن سینا - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 56، پاییز 1395)

نشریه ابن سینا
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 56، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم عمیدی مظاهری*، شهرام میرزمانی، زهره منوچهری، زهرا ترابی صفحات 4-9
    مقدمه
    با توجه به اهمیت احساس تنهایی در سلامت افراد و اینکه تاکنون در کشور ما احساس تنهایی همسران نظامیان اعزامی به ماموریت های طولانی مدت به صورت دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است، این مطالعه به احساس تنهایی و عوامل موثر بر آن در همسران کارکنان نیروی دریایی راهبردی پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی با روش تصادفی ساده 120 نفر از همسران کارکنان اعزامی به ماموریت های دریانوردی طولانی مدت در یکی از مناطق نیروی دریایی کشور (سال 1394) انتخاب شدند و مقیاس احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی بزرگسالان را تکمیل کردند. اطلاعات با SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار تنهایی رمانتیک زنان 6/7± 8/12 تنهایی خانوادگی 5/4±8/7، تنهایی اجتماعی 9/4±5/12 و تنهایی کلی 8/9±9/32 بود. احساس تنهایی (کلی، خانوادگی و یا اجتماعی) برحسب گروه های مختلف سنی، تعداد فرزندان و سابقه کار همسر تفاوتهای معنی داری وجود داشت (05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    بیشترین احساس تنهایی همسران در بعد رمانتیک است. زنان جوان تر با فرزندان کمتر در معرض خطر بیشتر در تمام ابعاد تنهایی هستند.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، همسران، کارکنان نیروی دریایی
  • حسن شاهمیری، جمیل مرادزاده *، فرخ استاد محمدعلی، امیر محسن راه نجات صفحات 10-17
    مقدمه
    برخورداری سربازان از هوش هیجانی بالا و سلامت روانی، باعث ایمنی آنها در برابر مشکلات می شود و انطباق بیشتری را در محیط های نظامی به دنبال خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی با سلامت روان و مولفه های جمعیت شناختی در کارکنان وظیفه ارتش انجام گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی، تبیینی و کمی به روش پیمایش است. جامعه پژوهش شامل کلیه سربازان وظیفه یک یگان نظامی در تهران بود و جهت انتخاب نمونه 350 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش3 پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ)، هوش هیجانی (شات و همکاران) و اطلاعات جمعیت شناختی بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هوش هیجانی با اختلال در سلامت روان (ضریب 523/0-) و مولفه های آن از جمله نشانه های جسمی (ضریب 328/0-)، علائم اضطراب (ضریب 388/0-)، اختلال در کارکرد اجتماعی (ضریب 461/0-) و نشانه های افسردگی (470/0-) رابطه منفی و معناداری داشت. همچنین طبق میانگین نمرات به دست آمده از مولفه سلامت روان (74/24)، کارکنان وظیفه در سطح نسبتا سالم قرار گرفتند.
    بحث و نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که هوش هیجانی با سلامت روان سربازان وظیفه و مولفه های آن همبستگی زیادی دارد، بدین ترتیب که افراد دارای هوش هیجانی بالا، به خود متکی ترند، نگرش مثبت تری به خویشتن دارند و تمایل بیشتری به رویارویی با مشکلات دارند و از اطلاعات به دست آمده برای حل مشکل استفاده نموده و برای کاهش استرس ها برنامه ریزی می کنند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، سربازان
  • ابراهیم برارپور *، محمد جلالوند، مهشید صامت صفحات 18-25
    مقدمه
    نیروهای نظامی با توجه به نیاز مبرم به فعالیت بدنی طی تمرینات نظامی و جنگ به سطح نسبتا بالایی از آمادگی جسمانی نیازمند هستند. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان نظامی بر اساس هنجارهای بین المللی ارتش بود.
    روش بررسی
    بدین منظور تعداد 272 نفر از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه افسری (با میانگین سن 07/1±89/21 سال، قد 91/5±36/175سانتی متر و وزن 12/9±95/69 کیلوگرم) در مطالعه شرکت کردند که بر اساس معاینات پزشکی سالیانه نظامیان، سالم بوده و تحت درمان دارویی نبودند. در ابتدا قد، وزن و ترکیب بدنی آزمودنی ها اندازه گیری شد، سپس آزمودنی ها 15 دقیقه گرم کرده و آزمون های آمادگی جسمانی و حرکتی را انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین شاخص های آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان در محدوده طبیعی قرار دارد. دانشجویان در آزمون شنای سوئدی و آزمون دویدن 2 مایل بیشترین امتیاز و در آزمون دراز و نشست کمترین امتیاز را کسب کردند. نتایج ارزیابی شاخص توده بدن دانشجویان نشان داد که 98/81% دانشجویان در محدوده سلامت وزنی قرار گرفتند. همچنین، نتایج ارزیابی نسبت دور کمر به دور باسن دانشجویان نشان داد که 42/97% دانشجویان در محدوده طبیعی قرار دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد که دانشجویان دانشگاه افسری در آزمون های قلبی عروقی بهترین نتایج را به دست آوردند و ضعیف ترین نتایج مربوط به استقامت عضلانی بخش مرکزی بدن بود، بنابراین با توجه به اهمیت این بخش از بدن جهت جلوگیری از آسیب ها در فعالیت های نظامی پیشنهاد می شود به تمرینات بخش مرکزی بدن بیشتر توجه گردد.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی و حرکتی، ترکیب بدنی، دانشجویان افسری
  • مهدی یادگاری، سیمین ریاحی*، شادمهر میردار، غلامرضا حمیدیان، پریناز مصدق صفحات 26-36
    مقدمه
    به نظر می رسد اثر تمرینات ورزشی بر ارتقای عملکرد جسمانی همیشه با تاثیرات مفید بر ارگان های داخلی بدن همراه نیست. تاکنون تاثیر تمرینات تناوبی شدید و هایپوکسی پس از آن، بر پارانشیم ریه بررسی نشده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هایپوکسی مزمن به دنبال یک دوره تمرین تناوبی شدید بر میزان التهاب ریه بود.
    روش بررسی
    24 سر موش صحرائی نر نژاد ویستار (سن 4 هفته، وزن 4±71 گرم) به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند: کنترل 6 هفته (6=n)، تمرین 6 هفته (6=n)، کنترل 9 هفته (6=n) و گروه تعامل تمرین وهایپوکسی (6=n). برنامه تمرین ورزشی (دویدن بر روی نوارگردان) با سرعت 25 متر بر دقیقه شروع و با سرعت 70 متر بر دقیقه در پایان دوره خاتمه پذیرفت. در هر جلسه تمرین، رت ها به اجرای 10 تکرار دویدن شدید با مراحل استراحت 2 دقیقه ای در بین تکرارها پرداختند و نسبت مرحله کار- استراحت 1 به 2 بود. پس از 6 هفته تمرین تناوبی، رت ها در محیط هایپوکسی قرار داده شدند و به مدت3 هفته در آن جا نگهداری شدند. در پایان، جهت انجام آزمایش های ایمونوهیستوشیمیایی و استریولوژی بافت ریه خارج گردید.
    یافته ها
    در گروه تمرین 6 هفته و گروه تعامل تمرین و هایپوکسی، میزان بافت لنفوئیدی اطراف برونش و برونشول، جمعیت ماکروفاژ و IL-6 نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار نشان داد (05/0p<). همچنین پس از 3 هفته قرارگیری در محیط هایپوکسی حجم فت لنفوئیدی اطراف برونش، جمعیت ماکروفاژ (001/0p<) و IL-6 (198/0p=) نسبت به گروه تمرین 6 هفته افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد یک دوره تمرین تناوبی شدید احتمالا می تواند بافت ریه را ملتهب کند. همچنین احتمالا قرارگیری در معرض هایپوکسی مزمن سبب تشدید اثرات التهابی تمرین شدید می شود.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، التهاب، هایپوکسی، ریه، ماکروفاژ
  • مصطفی زرین افضل، ابوالفضل شکیبایی *، امیر نظامی اصل، محسن زرین افضل، علیرضا براری، شهرام سهیلی صفحات 37-46
    مقدمه
    ارزیابی متغیرهای خونی از منظر کنترل میزان آمادگی جسمانی در مردان نظامی جهت انجام ماموریت های محوله از وظایف یگان های نظامی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر شش هفته تمرینات بی هوازی و مصرف کربوهیدرات بر میزان اینترلوکین 6، هپسیدین و آهن پلاسما در مردان نظامی انجام گرفت.
    روش بررسی
    جامعه آماری این مطالعه شامل مردان نظامی بود که از میان آنان 32 نفر به صورت تصادفی انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه هشت نفره شامل گروه کنترل، تمرینات بی هوازی، مصرف کننده کربوهیدرات به همراه تمرینات بی هوازی و مصرف کربوهیدرات تقسیم شدند. گروه های تجربی به مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه در برنامه تمرینی شرکت کردند و گروه کنترل بدون انجام هر گونه تمرین و مصرف کربوهیدرات تحت کنترل محقق بودند. نمونه های خون آزمودنی ها پس از 12ساعت ناشتایی و در دو مرحله قبل و بعد از شش هفته جمع آوری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تی همبسته و تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری 05/0≥p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان اینترلوکین 6 در گروه تمرین به همراه مصرف کربوهیدرات(008/0=p) و گروه تمرین (013/0=p) نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت. همچنین،شش هفته تمرینات بی هوازی و مصرف کربوهیدرات بر میزان هپسیدین و آهن پلاسما در مردان دونده نظامی تاثیر معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    ممکن است فعالیت بی هوازی با شدت 70 تا 90% ضربان قلب بیشینه و به صورت تناوبی در تعیین میزان پاسخ التهابی مهم باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، کربوهیدرات، نظامیان، اینترلوکین، 6، هپسیدین
  • اعظم نوفرستی*، سعید اکبری زردخانه، سمیرا کرملو صفحات 47-55
    مقدمه
    سربازان زندان ها در معرض تنش بیشتری قرار دارند که خود می تواند زمینه را برای بروز اختلال های روانی و مشکلات شخصیتی آنها فراهم کند. این پژوهش با هدف بررسی اختلال های روانی و پیامدهای رفتاری ناشی از آن در بین سربازان وظیفه زندان های کشور انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نظر هدف یک پژوهش بنیادی- کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها یک پژوهش توصیفی است. برای انجام پژوهش، 607 سرباز وظیفه بر اساس نمونه گیری در دسترس از بین سربازانی که قرار بود در زندان های کشور خدمت کنند، انتخاب شدند. سربازان طی سه مرحله (در بدو ورود سربازان به پادگان آموزشی، بعد از پایان دوره آموزشی و 4 ماه بعد از خدمت در یکی از زندان های کشور) بر اساس مقیاس ملی سلامت روان (IMHS) و مقیاس مشکلات رفتاری مورد آزمون قرار گرفتند. به دلیل ریزش سربازان در مراحل دوم و سوم اجرا، در تحلیل های نهایی حدود 261 پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها تفاوت معناداری را در میانگین نمرات زیر مقیاس های اضطراب، افسردگی، وسواس، اختلال خواب، اضطراب اجتماعی و آسیب شناسی کلی سربازان در مقیاس ملی سلامت روان در سه مرحله ارزیابی نشان داد. سیر تغییرات سلامت روان در سربازان نشان داد که نمرات در مرحله اول بیشتر از مرحله دوم و در مرحله سوم بیشتر از مرحله اول و دوم است. اختلال اضطراب، وسواس و اختلال خواب بیشترین سهم پیش بینی کنندگی را در مشکلات رفتاری سربازان داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد گرایش افراد به سمت مشکلات رفتاری و انجام رفتارهای پر خطر انعکاسی از مشکلات هیجانی و روانشناختی آنان باشد. به همین دلیل ارتقاء سلامت روانی سربازان علاوه بر مزایای بالقوه زیادی که دارد می تواند مانع از بروز رفتارهای پر خطر در سربازان وظیفه شود.
    کلیدواژگان: اختلال روانی، مشکلات رفتاری، سربازان، زندان
  • مهدی حسنوند*، پرویز دباغی، مهدی ربیعی صفحات 56-60
    مقدمه
    با توجه به نقش عواملی مانند هیجان منفی و تصویر بدن در خودآسیبی بدون قصد خودکشی، هدف این پژوهش بررسی نقش میانجی تصویر بدن و تنظیم هیجان در ارتباط بین هیجان منفی (افسردگی و نا امیدی) و خودآسیبی بدون قصد خودکشی در بین سربازان بود.
    روش بررسی
    روش مطالعه حاضر از نوع مدل معادلات ساختاری بود. از بین سربازان مراجعه کننده به یکی از بیمارستان های ارتش در سال 93-94 تعداد 302 نفر به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار استفاده شده شامل فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی بک، مقیاس نا امیدی بک، مقیاس سرمایه گذاری بدن، پرسشنامه رفتار خود آسیبی گراتز و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان است. نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل میانجی و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتد و برازنده ترین مدل انتخاب شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین هیجان منفی و خودآسیبی رابطه وجود دارد، بدین صورت که استفاده از راهبردهای منفی تنظیم هیجان و ادراک منفی از تصویر بدن، بین خودآسیبی و هیجان منفی نقش میانجی دارند. همچنین نشان داده شد که خود آسیبی با سطح تحصیلات و سن دارای رابطه منفی، و با اعتیاد دارای رابطه مثبت معنی دار است.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد در بین افراد با هیجان منفی کسانی بیشتر مستعد خودآسیبی هستند که از راهبرد های تنظیم هیجان منفی استفاده نموده و ادراک منفی تری نسبت به بدن خود دارند.
    کلیدواژگان: رفتار خودآسیبی، تنظیم هیجان، هیجان منفی، تصویر بدن، سرباز
  • مصطفی شهابی نژاد*، علیرضا غیاثی، سمیه سلطانی پورشیخ، محسن صحرایی اردکانی صفحات 61-64
    مقدمه
    آسیب ها و جراحات نافذ در صحنه نبردهای مسلحانه می تواند در اثر اصابت مستقیم گلوله یا برخورد ترکش های منتشر شده باشند. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک مجروحین بستری شده ناشی از اصابت گلوله و ترکش در یک بیمارستان نظامی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه گذشته نگر، تعداد 76 پرونده بیمار مجروح ناشی از اصابت گلوله که در طی یک دوره 5 ساله در یک بیمارستان نظامی بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی مجروحین 5/8±3/32 سال بوده است. 2/80% آنها دچار اصابت گلوله به حداقل یکی از چهار اندام (دست ها یا پاها) شده بودند. متوسط اقامت آنها در بیمارستان 10 روز بود. 5/14% آنها دچار صدمه بیش از یک عضو و 1/13% آنها در بیش از یک سرویس پزشکی بستری شده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    اندام ها شایع ترین عضو صدمه دیده در درگیری های نظامی هستند و جراحان ارتوپد، نقش بیشتری را در درمان این بیماری ها دارند.
    کلیدواژگان: زخم گلوله، اسناد پزشکی، بیمارستان نظامی، درگیری مسلحانه
|
  • M. Amidi Mazaheri *, Sh Mirzaman, Z. Manouchehri, Z. Torabi Pages 4-9
    Background
    Given the important effects of loneliness on health and it has not been studied precisely in our country among the spouses of personnel deployed to long-term missions, therefore, the current study was done to investigate loneliness and related factors among spouses of naval personnel.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study with simple random sampling, 120 spouses of personnel deployed to long-term naval missions were selected in one of the regions of the navy in 2015. They were assessed using the short form of the Social-Emotional Loneliness Scale (SELSA-S). Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The mean and standard deviation of romantic loneliness, family loneliness, social loneliness, and general loneliness were 12.8±7.6, 7.8±4.5, 12.5±4.9, and 32.9±9.8, respectively. Also, it was found significant differences in loneliness scores (general, social, or family) among different age groups, number of children, and work experience of spouse (p
    Conclusion
    The highest value in loneliness is related to romantic loneliness score. Younger women with fewer children are at risk of more loneliness in its all aspects.
    Keywords: Loneliness, Spouse, Navy Personnel
  • H. Shahmiri, J. Moradzadeh *, F. Ostad Mohammadali, Am Raahnejat Pages 10-17
    Background
    A high emotional intelligence and mental health makes soldiers immune to the problems and leads them to more conformity in military fields. This study aimed to investigate the relationship of emotional intelligence with mental health and demographic factors in IR army soldiers.
    Materials And Methods
    This was a descriptive, explanatory, and quantitative study. Research population included all soldiers of a military unit in Tehran city. Of them, 350 subjects were randomly selected with simple random sampling. Three questionnaires including General Health Questionnaire (GHQ), emotional intelligence (Schutte et al.), and demographic information were used for data gathering in this research.
    Results
    It was shown that emotional intelligence has a significant negative relationship with mental health (r=-0.523) and its components including somatic symptoms (r=-0.328), anxiety (r=-0.388), social dysfunction (r=-0.461), and depression (r=-0.470). Also, according to the average scores of mental health components (24.74), soldiers were at a relatively high level of healthy.
    Conclusion
    This study indicated that emotional intelligence is highly correlated with mental health and its components among soldiers. Thus, people with high emotional intelligence are more self-reliant and have a more positive attitude to themselves. They also have a more tendency to confront the problems and solve them to reduce stress in their life.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, Soldiers
  • E. Barapour *, M. Jajalvand, M. Samet Pages 18-25
    Background
    Due to the urgent need for physical activity during training and in the field, military forces require to a relatively high level of physical readiness. The present study was conducted to evaluate physical and motor readiness of cadets based on army international norms.
    Materials And Methods
    This study was performed among 272 healthy graduated cadets (mean age 21.89 ± 1.07 years, height 175.36 ± 5.91 cm, and weight 69.95 ± 9.12 kg). Firstly, height, weight, and body composition were measured for each of the participants. Then, all subjects followed a warm up for 15 minutes, and finally performed physical and motor readiness tests. The data analysis was done using SPSS software (version 22).
    Results
    According to our findings, the average of physical and motor readiness was within the normal range. Also, results revealed that students got the highest scores in Swedish swimming test and two-mile run test, and the lowest in sit-up test. The assessment of body mass index showed that 81.98% of students were within the healthy weight range. In addition, 97.42% of students were in the normal range for waist-hip ratio.
    Conclusion
    Given the results in this study, students got the best scores in cardiovascular tests and the weakest results in muscular endurance of the central part of the body. In general, due to the importance of the central part of the body to prevent injuries in military activities, it is recommended to pay more attention to the training of this part.
    Keywords: Physical Fitness, Body Composition, Military
  • M. Yadegari, S. Riahy *, Sh Mirdar, Gh Hamidian, P. Mosadegh Pages 26-36
    Background
    It seems that the effect of training on improving physical performance is not always associated with beneficial effects on internal organs. So far, the effects of high-intensity interval training and subsequent exposure to hypoxia have not been investigated on lung parenchyma. The purpose of this study was to investigate the effects of chronic hypoxia followed by high-intensity interval training on amount of lung inflammation.
    Materials And Method
    Totally, 24 male Wistar rats (four weeks old, 71±4 gr) were randomly divided into four groups: 6-week control group (n=6), 6-week exercise group (n=6), 9-week control group (n=6), and exercises-hypoxia group (n=6). A training program (running on treadmill) was started with 25 meters per minute and was finished with 70 meters per minute. In each training session, rats performed the intense activity with 10 repetition times and two minutes of rest. The work to rest ratio was 1:2. After six weeks of interval training, rats were kept in a hypoxic chamber for three weeks. At the end, lung tissues extracted for stereological and immunohistochemistry analyses.
    Results
    Both 6-weeks exercise and exercise-hypoxia groups indicated a significant increase in bronchus-associated lymphoid tissue (BALT), macrophage population and, IL-6 compared to the control group (p
    Conclusion
    It seems a period of high-intensity interval training could possibly inflamed lung tissue. In addition, chronic hypoxia conditions may aggravate the inflammatory effects of intense exercise.
    Keywords: Exercise Training, Inflammation, Hypoxia, Lung, Macrophage
  • M. Zarin Afzal, A. Shakibaee *, A. Nezami Asl, M. Zarin Afzal, A. Barari, Sh Soheyli Pages 37-46
    Background
    In order to physical readiness in military men, it is important to evaluates the of blood variables. So, the aim of this study was to evaluate the effects of six weeks anaerobic training and carbohydrate consumption on plasma levels of interleukin-6, hepcidin, and iron in military men.
    Materials And Methods
    The statistical society included 32 randomly selected military men who were divided into four groups: control, anaerobic training, carbohydrate, and anaerobic training with carbohydrate group. The experimental groups participated in the training program for six weeks, three times a week. The control group without doing any exercise and carbohydrate intake was controlled by the researcher. After 12-hour fasting and during two stages, before and after six weeks, blood samples were collected. Data was analyzed using t-test and ANOVA statistical analysis. The significance level was considered at p ≤ 0.05.
    Results
    Based on our findings, it was observed that the level of interleukin-6 increased significantly in anaerobic training with carbohydrate group (p=0.008) as well as anaerobic training group (p=0.013) in comparison with the control group. Moreover, six weeks anaerobic training and with and without carbohydrate intake had no significant effect on plasma levels of hepcidin and iron.
    Conclusion
    It seems that anaerobic exercise with intensity of 70 to 90% of maximum heart rate may be important in determining the extent of the inflammatory response.
    Keywords: Physical Activity, Carbohydrates, Armed Forces Personnel, Interleukin, 6, Hepcidin
  • A. Noferesti *, S. Akbari Zardkhaneh, S. Karamlou Pages 47-55
    Introduction
    According to the evidence, mental disorder is a major reason of militaries disability, so it is important to increasing acknowledge about mental health in soldiers.
    Method
    This study with purpose of assessing mental disorders prevalence and behavioral consequence questionnaires in soldiers is a basic and descriptive research. Mental health scale and behavioral consequence scale were administered in a sample of 607 soldiers of prisoners.
    Result
    results showed significant differences in mental health scores of three phases. Anxiety, OCD and Sleep disorders scores predicted behavioral consequence scores.
    Discussion
    result show a U shape process in psychopathology subscales that is consistent with other finding in duty soldiers. Also relationship between mental health and behavioral consequence was significant. It seems that the tendency of people to behavioral problem is reflection of their emotional and psychological problem, so mental health promotion of soldiers in addition to the potential benefits can be prevent high risk behaviors.
    Keywords: mental disorder, behavioral problem, duty soldiers
  • M. Hasanvand *, P. Dabbaghi, M. Rabiei Pages 56-60
    Background
    Given the role of factors such as negative emotion and body image in non-suicidal self-injurious behaviors, the main objective of this study was to investigate the mediator role of body image and regulation of emotion in relationship between negative emotion (depression and hopelessness) and non-suicidal self- injury among soldiers.
    Materials And Methods
    The method of present study was a structural equation model. For this reason, a number of 302 soldiers were selected using random sampling method from soldiers referred to a army hospital in 2014 – 2015. The tools used in this study included Short Form of the Beck Depression Inventory, Beck Hopelessness Scale, Body Investment Scale, Gouritz’s Self-Injury Behavior Inventory, and cognitive emotion regulation questionnaire. The data were analyzed using statistical mediation analysis and also using SPSS Amos (version 22) software package, and finally the most graceful model was selected.
    Results
    There was a significant relationship between negative emotion and self-injury, so that negative strategies of emotion regulation and negative perceptions from body image had a role mediator between self-injury and negative emotion. Also, it was shown that self-injury has a negative relationship with the level of education and age, while it has an inverse relationship with addiction.
    Conclusion
    According to the results of present study, it can be concluded that persons with negative emotion, who have used regulation strategies of negative emotion and have more negative perception towards their bodies were more prone to self-injury.
    Keywords: Self, Injurious Behavior, Expressed Emotion, Body Image, Soldiers
  • M. Shahabi Nejad *, Ar Ghiasi, S. Soltani Poorsheikh, M. Sahraei Ardekani Pages 61-64
    Background
    Penetrating injuries that happens in armed conflicts can be caused by bullet's direct hit or collision of published fragments. This study aimed to investigate epidemiology of hospitalized wounds due to gunshot and fragmentation in a military hospital.
    Materials And Methods
    In this retrospective study, the numbers of 76 medical records of patients injured by gunshot were studied in a military hospital during a period of five years. The collected data were analyzed using descriptive statistics and inferential methods by SPSS 21 software.
    Results
    The mean age of injured persons and the mean length of their staying in the hospital was 32.3±8.5 years and 10 days, respectively. Based on our results, 80.2% of injured persons experienced gunshot to at least one of the four limbs (arms or legs). Also, 14.5% of them injured in more than one limb and 13.1% were hospitalized in more than one medical service.
    Conclusion
    The limbs are the most common affected organ in military conflicts and orthopedic surgeons have the most significant role in the treatment of these diseases.
    Keywords: Gunshot Wound, Medical Record, Military Hospital, Armed Conflict