تحلیل محتوایی تجارب مادری: موانع پیروی مادران کودکان فلج مغزی از برنامهٔ آموزشی «هندلینگ»

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف
برنامهٔ آموزشی «هندلینگ» یکی از راه های مراقبتی-درمانی کودکان فلج مغزی است. خاستگاه این برنامه رویکرد عصبی-رشدی است که قصد دارد مادران را در مراقبت کودکان توانمند سازد. به منظور افزایش کارآمدی این برنامه نیاز است که موانع پیروی مادران از برنامهٔ آموزشی هندلینگ کشف شود. این مطالعه با هدف تبین موانع برنامهٔ مذکور انجام گرفت.
روش بررسی
این مطالعه از نوع تحلیل محتوایی-کیفی بود. 15مصاحبهٔ عمیق از مادران شرکت کننده در برنامهٔ آموزشی هندلینگ (شامل یک کارگاه، کتابچهٔ راهنما، پیگیری تلفنی) که سه ماه آن را در منزل اجرا کرده بودند، انجام شد؛ مصاحبه ها ضبط شد و عینا به صورت مکتوب درآمد و به روش استقرایی، با رویکرد تحلیل محتوایی-قراردادی تحلیل شد.
یافته ها
موانع، در چهار طبقهٔ اصلی، «عوامل مربوط به کارگاه»، «عوامل مربوط به کتابچه»، «عوامل مربوط به پیگیری تلفنی» و «عوامل مربوط به ویژگی های مادری»، جای گرفتند.
نتیجه گیری
کارگاه ها باید مداوم باشد و آموزش نظری همراه آموزش عملی ارائه شود. درمورد محتوای کتابچه باید متناسب سازی با هر دورهٔ سنی انجام شود. هم چنین راه های دستیابی مادران به وسایل کمکی تسهیل گردد. به علاوه، امکانات رفاهی-مالی والدین بر انگیزهٔ آن ها در مراقبت اصولی تاثیرگذار است؛ بنابراین والدین نیازمند حمایت های ویژهٔ مالی، روانی و آموزشی هستند.
زبان:
فارسی
صفحات:
243 تا 250
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1660349 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)