مقایسه تغذیه زودهنگام روده ای با سایر روش ها در پانکراتیت حاد، مقاله مروری

چکیده:
زمینه و هدف
پانکراتیت حاد، التهاب حاد پانکراس است که اغلب با علائمی چون درد اپی گاستر، تهوع و استفراغ، اسهال، بی اشتهایی، تب و لرز، مشکلات همودینامیک و شوک بروز می کند. حمایت تغذیه ای زودهنگام، نقش مهمی در جلوگیری از عوارض خطرناک، سوءتغذیه و ارتقاء بهبودی بیماران مبتلا دارد. هدف این مطالعه، مقایسه شروع تغذیه روده ای زودهنگام در برابر تغذیه روده ای دیرهنگام و تغذیه کامل وریدی است.
روش بررسی
مطالعه حاضر به روش مروری، با استفاده از کلیدواژه های تغذیه روده ای، تغذیه زودهنگام روده ای، تغذیه کامل وریدی، پانکراتیت حاد و رهنمودهای بالینی در فاصله سال های 2015-2000 با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، CINAHL، Google، Ovid، Google scholar، ScienceDirect صورت گرفت. جهت این مقاله از مطالعات تصادفی شده کنترل دار و مطالعات مقایسه ای استفاده شد که در آن میزان مرگ، عوارض و طول مدت بستری را گزارش کرده بودند.
یافته ها
امروزه، تغذیه زودهنگام روده ای به تغذیه کامل وریدی و تغذیه دیرهنگام روده ای ارجح است. زیرا این روش مفیدتر و ارزان تر بوده، میزان مرگ و عوارضی مثل عفونت، نارسایی اندام و طول مدت بستری در بیمارستان به طور معنی داری کمتر شده و گلوکز بهتر کنترل می شود.
نتیجه گیری
مطالعات انجام شده و گایدلاین های موجود بر تغذیه زودهنگام روده ای تاکید دارند و اگر مانعی برای بیمار وجود نداشته باشد، بایستی هر چه سریع تر شروع شود. پیشنهاد می شود در کشور ایران نیز پژوهش در این زمینه صورت گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 12
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1677035