اثربخشی درمان شناختی رفتاری گروهی بر بهبود رفتارهای اجتماعی مطلوب دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر یزد

چکیده:
مقدمه
رفتارهای مطلوب اجتماعی، کنش های مشارکتی را در جامعه گسترش می دهند، از این رو شرایط عینی را برای افزایش مودت اجتماعی و کاهش محرومیت اجتماعی فراهم می نمایند. لذا ترویج این رفتارها در نهایت منجر به افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه می شود. پژوهش حاضر باهدف اثربخشی درمان شناختی رفتاری گروهی بر بهبود رفتارهای اجتماعی مطلوب دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهر یزد انجام شده است.
روش
روش پژوهش شبه تجربی و جامعه ی آماری را کلیه دانش آموزان دختر تشکیل داده اند. به منظور انجام مداخله دو گروه سیزده نفری تحت عنوان گروه آزمایش و گروه کنترل به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس رفتارهای اجتماعی مطلوب تجدید نظر شده کارلو و راندال2002 می باشد. به منظور درمان شناختی رفتاری، یک مداخله آموزشی جهت بهبود رفتارهای اجتماعی مطلوب برای گروه آزمایش به اجرا گذاشته شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز با استفاده از مهمترین شاخص های آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس در بخش تحلیل استنباطی داده ها انجام شده است.
نتایج
یافته های این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات آزمودنی های گروه های آزمایش و کنترل در پس آزمون وجود دارد. به عبارتی درمان شناختی رفتاری گروهی باعث افزایش نمرات رفتارهای اجتماعی مطلوب دانش آموزان در مرحله پس آزمون شده است.
بحث و نتیجه گیری
درمان شناختی رفتاری گروهی به طور معناداری رفتار اجتماعی مطلوب دانش آموزان را بهبود می بخشد و لذا می تواند الگوی مطلوبی برای بهبود این رفتارها تلقی شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
31 تا 40
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1680732 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)