بررسی مقایسه ای سبک های مقابله با استرس و کیفیت زندگی در بین بیماران کرونری قلب و افراد سالم

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
در عالم پزشکی یکی از بیشترین تداخل ها بین جسم و روان مربوط به بیماریکرونری قلب می باشد و این بیماری از علل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می شود، به همین دلیل شناسایی عوامل خطر ساز روانی در این حیطه ضروری می باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه سبک های مقابله با استرس و کیفیت زندگی در بیماران کرونری قلب و افراد سالم انجام شد.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی بر روی 100 بیمار کرونری قلب و 100 فرد سالم انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه های سبک های مقابله ای لازاروس و فولکمن که شامل چهار سبک مقابله مسئله دار و چهار سبک مقابله هیجان مدار است و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی شامل چهار حیطه سلامت جسمانی، روانی، محیطی و ارتباط اجتماعی است به همراه خصوصیات دموگرافیک جمع آوری و مقایسه گردید.
یافته ها
میانگین سبک مقابله مستقیم در گروه بیماران (2/81± 8/75) بطور معنی داری بیشتر از گروه سالم (2/86±7/95) بود (0/036p=)، میانگین سبک گریز-اجتناب نیز در گروه بیماران (4/59±9/80) بطور معنی داری بیشتر از گروه سالم (4/25±8/38) بود (0/045P=)، اما سبک های مقابله مسئله مدار بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. همچنین تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه در کیفیت زندگی در حیطه جسمی (0/000=p)، حیطه روانشناسی (0/001=p)، حیطه روابط اجتماعی (0/007=p) و حیطه محیطی (0/003 p=) مشاهده شد.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه نشان داد که بیماران کرونری از کیفیت زندگی پایین تری نسبت به افراد سالم برخوردارند و از سبک های هیجان مدار مقابله مستقیم و گریز-اجتناب بیشتر از افراد سالم استفاده می کنند. بنابراین می توان این دو سبک را به عنوان عوامل خطر بیماری کرونری قلب در نظر گرفت.
زبان:
فارسی
صفحات:
7 تا 14
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1692225