بررسی تاثیر برنامه القای امید و گوش دادن فعال بر سلامت روان سالمندان بستری درآسایشگاه خیریه کهریزک 1394

چکیده:
مقدمه
با توجه به افزایش طول عمر سالمندان، بهبود رضایت روانی اجتماعی، کیفیت زندگی، حفظ سلامت در افراد سالمند اهمیت زیادی پیدا می کند. از آنجایی که سالمندان از نظر سلامت روانی بسیار آسیب پذیرند به نظر می رسد کار برد روش های ارزان و کارا و ایمنی مانند القای امید و گوش دادن فعال، می تواند بر سلامت روان افراد سالمند موثر واقع گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر القای امید و گوش دادن فعال بر سلامت روان سالمندان مقیم آسایشگاه خیریه کهریزک انجام گردید.
روش کار
این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد می باشد،90 نفر از سالمندان واجد شرایط مقیم آسایشگاه خیریه کهریزک از طریق نمونه گیری غیر تصادفی مبتنی بر هدف به دو گروه مساوی مداخله و شاهد تقسیم شدند. مداخله القای امید و گوش دادن فعال روزانه به مدت 90 روز برای آزمودنی های گروه مداخله انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه 28 سوالی سلامت روان بودند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، واریانس یکطرفه، ضریب همبستگی پیرسون، آزمونهای تی زوجی، کوواریانس و آزمون تعقیبی بنفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
بعد از انجام مداخله میانگین و انحراف معیار نمره سلامت روانی در گروه مداخله و شاهد به ترتیب 23/10 ± 44/20 و 9/11 ± 56/23 شده بود که حاکی از وجود تفاوت آماری معنی داری بین آن ها بود به طوری گروه مداخله از میانگین نمره بهتری نسبت به آزمودنی های گروه شاهد در سلامت روانی برخوردار بود (001/0 > P). در مقایسه های درون گروهی مشخص شد که قبل از انجام مداخله، تفاوت آماری معنی داری بین نمرات سلامت روانی در گروه مداخله و شاهد وجود نداشت (05/0 < P). اما بعد از انجام مداخله میانگین نمره سلامت روانی گروه مداخله افزایش معنی داری داشت (05/0 > P) این در حالی بود که میانگین نمره سلامت روانی گروه شاهد تغییر معنا داری نداشت (05/0 < P).
نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد که اجرای برنامه القای امید و گوش دادن فعال، سبب ارتقاء سلامت روان در گروه مداخله می شو د. بنابراین به نظر می رسد اجرای برنامه القای امید و گوش دادن فعال می تواند در کنار سایر روش های مراقبتی و توانبخشی به عنوان یک تکنیک ساده، ایمن، ارزان و قابل اجرا در ارتقای سلامت روان و کاهش علائمی که منجر به بروز اختلالات روانی در سالمندان می شود کاربرد داشته باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
16 تا 23
لینک کوتاه:
magiran.com/p1698692 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!