مقایسه بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قلدر خشمگین با بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قربانی قلدری و کودکان عادی شهر تبریز

چکیده:
مقدمه
قلدری یکی از مشکلات رفتاری شناخته شده در دوران نوجوانی می باشد که نوعی خشونت رایج در مدارس نیز به شمار می-آید. هدف این پژوهش مقایسه بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قلدر خشمگین با بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قربانی قلدری و کودکان عادی می باشد.
روش
مطالعه حاضر از نوع علی مقایسه ای می باشد. در این مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای166 نفر از والدین 89 دانش آموزان قلدر خشمگین (30 نفر)، قربانی (24 نفر) و عادی (35 نفر) مدارس دوره اول متوسطه شهر تبریز وارد پژوهش شدند. برای جمع آوری داده ها مقیاس خودگزارشی قلدر/ قربانی الویوس، خشم نیلسون و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف پس از تعیین اعتبار و پایایی مورداستفاده قرار گرفتند. داده ها مطالعه با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS با به کارگیری آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج مطالعه نشان داد که بین مادران سه گروه (قلدر، قربانی و بهنجار) در بهزیستی روان شناختی به غیراز مولفه های ارتباط مثبت با دیگران و خودمختاری تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0P<) و مادران کودکان قلدر نسبت به مادران دو گروه دیگر دارای میانگین نمره بهزیستی روان شناختی پایین تری بودند. علاوه بر این نتایج حاکی از آن بود که بین پدران دارای فرزندان قلدر، قربانی و بهنجار تفاوت معنی داری در مولفه های ارتباط مثبت با دیگران و پذیرش خود وجود داشت (05/0P<)، درحالی که در بین سایر مولفه ها تفاوتی بین گروه ها مشاهده نشد (05/0 P>).
نتیجه گیری
والدین کودکان قلدر نسبت به دو گروه دیگر (والدین کودکان قربانی و بهنجار) از بهزیستی روانی پایین تری برخوردار هستند و حتی نمره بهزیستی روانی مادران در این گروه از پدران نیز پایین تر بوده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
65 تا 75
لینک کوتاه:
magiran.com/p1698867 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!