پاسخ سلول​های فیبروبلاست انسانی تحت تابش انرژی​های مختلف لیزر کم​توان به آلاینده محیطی بنزن

چکیده:
مقدمه
بنزن از هیدروکربن​های آلی فرار می​باشد که مواجهه با آن خطرات جدی را برای سلامت انسان به​دنبال دارد. در این مطالعه اثر انرژی​های مختلف تابش لیزر کم​توان بر سمیت سلولی ناشی از بنزن بر سلول​های فیبروبلاست پوست انسان بررسی شد.
روش بررسی
سلول​های فیبروبلاست پوست انسان (رده Hu02) در معرض غلظت​های مختلف بنزن (100μg/mL-0)، قرار گرفت و به​مدت 2 ساعت در انکوباتور نگهداری شد. سپس اثر تابش لیزر کم​توان با طول​موج 660 نانومتر با انرژی J/cm2 3 بر بقای سلول​های در معرض بنزن و همچنین اثر تابش میزان انرژی​های متفاوت لیزر کم​توان J/cm2 1،J/cm2 2، J/cm2 3 و J/cm2 6 بر سلول​های در معرض غلظت​های (0،10،20μg/mL) از بنزن با استفاده از تست MTT و میکروسکوپ اینورت نوری بررسی شد.
یافته ها
اثر لیزر کم​توان بر بقای سلول​های در معرض غلظت​های پایین​تراز (μg/mL 10) از بنزن مثبت و در جهت حفظ بقاء سلولی ولی در غلظت​های بالاتر از (μg/mL 10)، با کاهش بقاء سلولی همراه است. اثر میزان انرژی​های متفاوت در غلظت​های (μg/mL 10و0) در جهت حفظ بقاء سلولی است ولی در غلظت (μg/mL 20) با افزایش میزان دوز انرژی کاهش بقاء سلولی مشاهده شد.
نتیجه گیری
لیزر کم​توان در غلظت​های پایین بنزن، سمیت سلولی ناشی از بنزن را کاهش و بقای سلولی را حفظ می​کند. در غلظت​های بالا و در حضور لیزر کم​توان، بقای سلولی نسبت به حالت عدم حضور لیزر روند کاهشی دارد. با افزایش میزان دوز انرژی تابش در غلظت​ بالا، روند کاهشی بقای سلولی مشاهده می​شود. نتایج بررسی مورفولوژی با استفاده از میکروسکوپ اینورت نوری، یافته​های حاصل از MTT را تایید می​کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
25 تا 17
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1708394 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)