همبستگی میان تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
پژوهش نشان داده است که پرخاشگری در زنان و مردان متفاوت است. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی میان تنظیم شناختی هیجان و پرخاشگری بود.
مواد و روش ها
جامعهی آماری دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران بود که از طریق روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای 300 نفر از آنان انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسش نامهی پرخاشگری باس-پری (AQ) و فرم کوتاه پرسش نامهی نظم جویی شناختی هیجان (CERQ) بود. علاوه بر محاسبهی شاخصهای توصیفی، داده ها با استفاده از ضرایب همبستگی، آزمون t برای گروه های مستقل و تحلیل رگرسیون چندمتغیره، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج نشان داد که جنسیت با پرخاشگری و دو نوع جسمانی و کلامی آن رابطهی معناداری دارد و مردان از زنان پرخاشگرتر هستند. با این حال، جنسیت با راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، رابطهی معناداری نداشت. کنترل جنسیت باعث شد که همبستگی منفی و معناداری میان تنظیم هیجان انطباقی و پرخاشگری جسمانی مشاهده شود. راهبردهای تمرکز مجدد بر برنامه ریزی و سرزنش دیگران، پرخاشگری و دو نوع کلامی و جسمانی آن را در مردان پیش بینی می کرد. در زنان هم راهبرد فاجعه سازی قادر به پیش بینی پرخاشگری کلامی و جسمانی بود.
نتیجه گیری
یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که در زنان و مردان راهبردهای تنظیم هیجان متفاوتی با پرخاشگری رابطه دارند. این مساله دارای تلویحاتی برای کاربست بالینی در درمان پرخاشگری زنان و مردان است.
زبان:
فارسی
صفحات:
305 تا 312
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1731491