بررسی تعاملی پایگاه اقتصادی اجتماعی و حمایت اجتماعی بر کیفیت زندگی و شادمانی ذهنی همسران جانبازان مبتلا به PTSD در مشهد

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
اختلال پس از ضربه یکی از مشکلات عمده جانبازان جنگ تحمیلی است که علاوه بر ایجاد مشکلاتی در زندگی خود جانباز بر همسران آنان نیز ضربه وارد می کند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر تعاملی متغیرهای پایگاه اقتصادی اجتماعی و حمایت اجتماعی بر کیفیت زندگی و شادمانی ذهنی همسران جانبازان مبتلا به PTSD ساکن شهر مشهد انجام شد.
روش ها
مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که بر روی همسران جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه ساکن شهر مشهد در سال 1393 انجام شد. نوع نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس بود. داده ها با استفاده از طیف نشانه های اختلال استرس پس از ضربه، کیفیت زندگی، شادکامی آکسفورد، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده جمع آوری شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافته ها
نتایج آزمون فرضیات بین 302 نمونه انجام شد. میانگین سن جانبازان بین 4/43 سال و میانگین سنی همسران آنها 3/36 سال بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس دوطرفه نشان داد که، شدت نشانه های جانباز، میزان حمایت اجتماعی ادراک شده همسران، سطح تحصیلات جانباز، سطح تحصیلات همسر، و سطح اقتصادی خانواده بطور همزمان 71/0 از تغییرات شادمانی ذهنی و کیفیت زندگی همسران جانباز را تبیین می کنند.
نتیجه گیری
حمایت اجتماعی ادراک شده همسران، شدت اختلال استرس پس از ضربه، سطح اقتصادی و تحصیلی نقش مهمی در شادمانی ذهنی و کیفیت زندگی همسران جانبازان ایفا می کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
274 تا 281
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1738915