آثار غلظت های مختلف عصاره بافت تخمدان بر تکوین فولیکول های پره آنترال موش پس از کشت سه بعدی

چکیده:
هدف
هدف از این مطالعه بررسی آثار غلظت های مختلف عصاره بافت تخمدان بر رشد و بلوغ فولیکولی و همچنین تولید هورمون های استروئیدی پس از کشت سه بعدی بود.
مواد و روش‏ها: ابتدا عصاره بافت تخمدان های موش بالغ تهیه شد؛ سپس میزان پروتئین آن ها محاسبه شد. فولیکول های پره آنترال نیز از تخمدان های موش های نابالغ جدا شدند و پس از کپسوله شدن با هیدروژل آلژینیت در محیط کشت پایه α-MEM غنی شده با غلظت های 4 برابر، 2 برابر، مساوی، 2/1 (یک دوم) و 4/1 (یک چهارم) و 8/1 (یک هشتم) پروتئین موجود سرم گاوی از عصاره تخمدان در مقایسه با گروه شاهد که محیط پایه حاوی 10 درصد سرم جنین گاو بود، به مدت 12 روز کشت شدند. طی دوره کشت بررسی میانگین قطر، میزان بقا، میزان رشد و بلوغ فولیکول ها و همچنین تولید هورمون 17-بتا استرادیول و پروژسترون ارزیابی شد.
نتایج
فولیکول های کشت شده در تمام غلظت های مختلف عصاره تخمدان رشد خوبی نداشت و فقط در گروه حاوی عصاره بافت تخمدان معادل شده با 2/1 پروتئین موجود در پروتئین سرم گاوی نرخ زندن ماندن 78/71 درصد در مقایسه با گروه کنترل که 75 درصد بود داشت. در این گروه نیز میانگین قطر فولیکول ها، میزان تخمک های بالغ (MII)، میزان ترشح هورمون های 17-بتا استرادیول و پروژسترون افزایش قابل توجهی را نسبت به گروه کنترل داشت (05/0≤P).
نتیجه گیری
بنابراین در مجموع از مطالعه حاضر چنین می توان نتیجه گرفت که عصاره بافت تخمدان به عنوان یک عامل تکثیری و بلوغی باعث افزایش رشد و تکوین فولیکول های پره آنترال تا مرحله بلوغ می شود و می تواند بر عملکرد آن ها نیز تاثیر داشته باشد و برای بهبود شرایط کشت آزمایشگاهی فولیکول ها استفاده شود و این امر کاملا وابسته به مقدار عصاره به کار گرفته شده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
41 تا 53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1742679 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)